Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

Stavba šternberského aquacentra míří do finiše. Mění se i okolní ulice

Víceúčelový bazén, sauna, parní lázeň a další wellness prvky. Jen několik měsíců zbývá do dokončení nového aquacentra ve Šternberku. Stavba probíhá i v okolních ulicích, které nabídnou vyšší kapacitu pro průjezd i parkování. Městu měla při rozsáhlé investici pomoct i dotace z Národní sportovní agentury, podporu v řádech desítek milionů korun ale státní orgán odmítl udělit.

Výstavba nového šternberského sportoviště a rekreačního areálu podle zástupců města postupuje podle harmonogramu, stavba by se do užívání měla předávat na konci listopadu. Třípodlažní objekt nedaleko nemocnice nabídne bazén s plaveckou, výukovou i rekreační částí. Součástí budovy bude také wellness se saunami, parní lázní či ochlazovací terasou s bazénkem.

Vizualizace interiéru aquacentra Šternberk. Zdroj: sternberskasportovni.eu

Na investici ve výši okolo 170 milionů korun žádala šternberská radnice o podporu také Národní sportovní agenturu. Ačkoliv schvalovací proces vypadal nejprve slibně, nakonec dotace do Šternberku zřejmě nezamíří. „Při žádosti o dotaci jsme byli neúspěšní, ještě probíhá nějaké řízení. Je tam podle nás určitá nejasnost v pravidlech pro udělení dotace. Teď je složité odhadnout, jak to dopadne,“ říká starosta Šternberku Stanislav Orság (ODS). Příspěvek ze státní kasy se měl odvíjet podle nákladů na plaveckou část areálu. „Dotace by se pohybovala v řádech desítek milionů korun,“ podotkl starosta Orság.

Radary v okolí Šternberku jdou do akce. Měření rychlosti by mělo začít za několik dnů

Testovací fáze stacionárních radarů v místní části Šternberku – Krákořicích a v nedaleké obci Lužice se přiblížila ke svému konci. Pokud nedojde ke komplikacím při zkušebním odesílání dat, mělo by měření rychlosti projíždějících aut zanedlouho...

Další výdaje směřují také na revitalizaci a přestavbu okolních veřejných prostranství, zejména pak ulice Generála Eliáše. „Do lokality se buduje kompletně nová příjezdová komunikace. Kromě bazénu je zde totiž také hlavní vjezd do nemocnice. Do budoucna tam Olomoucký kraj chystá výstavbu nové základny zdravotnické záchranné služby. Měl by tam vzniknout i heliport. Bude potřeba větší kapacita silnice, k dispozici bude také smíšená stezka pro chodce a cyklisty. A upravit se musela i veškerá infrastruktura pod zemí,“ vyjmenoval Stanislav Orság.

V lokalitě, která kromě bydlení plní pro město i řadu dalších funkcí, se rozšíří i možnosti parkování o několik desítek stání. „V okolí bazénu vznikají i nová parkovací místa, aby mohli návštěvníci bazénu komfortně zaparkovat. Bude tam kombinace několika dostupných ploch – parkoviště nemocnice, před bazénem a před fotbalovým stadionem,“ popsal šternberský starosta a doplnil: „Parkovalo se tam tak nadivoko, celá lokalita získá nový pohodlnější ráz. Zvýší se komfort návštěvníků i obyvatel města,“ doufá Orság.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Investice, stavba, bazén, Šternberk, koupaliště, wellness, dotace, Národní sportovní agentura, Olomoucký kraj, parkování, Stanislav Orság, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba šternberského aquacentra míří do finiše. Mění se i okolní ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.