Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Na Moravě opět hrozí silné bouřky, přívalové deště a kroupy. Výstraha platí až do půlnoci

Na Moravě včetně Olomouckého kraj hrozí od dnešní 13. hodiny až do půlnoci silné bouřky s kroupami nad dva centimetry, nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a přívalovými dešti až kolem 30 milimetrů. Je to v krátké době již podruhé, co meteorologové vydali podobnou výstrahu.

Naposledy meteorologové před silnými bouřkami varovali minulý čtvrtek. "V Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji očekáváme výskyt velmi silných bouřek," stojí ve výstraze Českého hydrometeorologického ústavu.

"Od západu k nám postoupí zvlněná studená fronta. Bude jasno až polojasno, postupně od západu přibývání oblačnosti, přeháňky nebo bouřky, ojediněle i velmi silné. Mírný jižní vítr, odpoledne a večer v bouřkách zesílí a změní se na severozápadní," popsala Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu dnešní předpověď.

Meteorologové varují před silnými bouřkami a kroupami. Pro střední Moravu platí výstraha až do večera

Meteorologové varují před silnými bouřkami, přívalovými dešti a kroupami, které mohou zasáhnout střední a východní část České republiky včetně Olomouckého kraje. Výstraha platí od dnešního poledne až do deváté hodiny večer.

Meteorologové varují před možným rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem. Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky.

"Lze očekávat škody, výpadky v energetice a problémy v dopravě. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami. Je nutné zabezpečit okna, dveře, skleníky nebo volně položené předměty," stojí ve výstraze.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, bouřky, kroupy, vítr, přívalový déšť, meteorologové, Olomoucký kraj, bouřka, Morava, Český hydrometeorologický ústav, Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Moravě opět hrozí silné bouřky, přívalové deště a kroupy. Výstraha platí až do půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.