Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Meteorologové varují před silnými bouřkami a kroupami. Pro střední Moravu platí výstraha až do večera

Meteorologové varují před silnými bouřkami, přívalovými dešti a kroupami, které mohou zasáhnout střední a východní část České republiky včetně Olomouckého kraje. Výstraha platí od dnešního poledne až do deváté hodiny večer.

"Odpoledne očekáváme bouřky, na části území mohou být nárazy větru až 70 kilometrů za hodinu, kroupy a přívalové srážky s krátkodobými úhrny až 30 milimetrů," uvedli meteorologové ve své výstraze.

Na některých místech může přívalový déšť ojediněle rozvodnit malé toky nebo zatopit podchody, podjezdy nebo sklepy. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky.

"Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce je třeba snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," vyzvali meteorologové.

Bouřky bude mít na svědomí studená fronta, která postupuje od západu. "Nejvyšší teploty 25 až 28 stupňů, přes den mírný jihozápadní vítr se bude měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. V noci se pak od západu do střední Evropy začne přesunovat tlaková výše a počasí se uklidní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Albrecht Fietz

Štítky výstraha, bouřky, kroupy, vítr, přívalový déšť, meteorologové, Olomoucký kraj, bouřka, Střední Morava, Česko, Český hydrometeorologický ústav, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před silnými bouřkami a kroupami. Pro střední Moravu platí výstraha až do večera  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.