Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

VIDEO: Policie v kraji potřebuje doplnit stavy. V kampani využívá i náborovou tramvaj

Ulicemi Olomouce jezdí od středečního rána speciálně polepená tramvaj propagující práci u policie. Krajské ředitelství chce do konce roku najít 150 nových policistů a policistek, ty láká na rozmanité úkoly a možnosti, které služba u policie nabízí. V některých lokalitách získají příslušníci také přednost při pronájmu obecních bytů.

Podvodů při prodeji zboží na internetu přibývá. Buďte obezřetní, varuje policie

V posledních dnech přibylo na Přerovsku internetových podvodů. Většina z nich má podobný scénář. Podvodník se staví do role zájemce o koupi zboží, jde mu však jen o bankovní údaje prodávajícího.

Policie České republiky potřebuje v Olomouckém kraji personálně obsadit pozice od Javorníku na Jesenicku až po Kojetín na Přerovsku. Na Jesenicku nováčci získávají navíc i přednostní pronájem městských a obecních bytů. U policie nyní slouží v kraji 1904 lidí, ročně krajské ředitelství opustí zhruba 100 policistů

"Krajské ředitelství nenavyšuje početní stavy, pouze z důvodu přirozené fluktuace doplňuje uvolňovaná služební místa po policistech, kteří ukončili služební poměr," uvedla policejní mluvčí. Aktuálně má podle ní policie nejvíc volných míst v okresech Olomouc, Přerov a Jeseník. "V Olomouci je to 31 volných tabulek z celkových 499, v Přerově 17 z 318 a v Jeseníku osm ze 145," upřesnila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Ročně podle ní opustí policii v kraji průměrně zhruba 100 policistů. Někteří odcházejí například i do jiných krajů. "Také se nám neustále generačně obměňuje složení policejního sboru a někteří policisté odchází do civilu," dodala policejní mluvčí.

Na volná místa v řadách policie upozorňuje ode dneška náborová tramvaj, která vyrazila do ulic Olomouce poprvé dnes ráno. Tramvaj se speciálními polepy bude po Olomouci jezdit dalších 12 měsíců. Kampaň, kterou doplňuje i krátké video, nabízí zájemcům místa na různých pozicích, ať už na dopravním inspektorátu nebo u cizinecké policie, uchazeč se může po přijímacím řízení uplatnit také v oddělení hlídkové služby a později i ve vyšších pozicích na jakémkoliv útvaru.

Průměrný plat policistů v Olomouckém kraji činil v roce 2018 41 433 korun, v roce 2019 to bylo 44 738 korun a loni jejich průměrná mzda stoupla na 47 576 korun.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Práce, policie, reklama, tramvaj, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR, okres Jeseník, Česko, Přerov, Jeseník, okres Přerov, Javorník, Kojetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie v kraji potřebuje doplnit stavy. V kampani využívá i náborovou tramvaj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.