Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Prostějov zvýšil příspěvek na sterilizaci koček a kastraci kocourů. Zájem okamžitě rapidně vzrostl

V Prostějově v letošním roce rapidně vzrostl zájem o sterilizaci koček a kastraci kocourů. V polovině roku již zdejší radnice eviduje více žádostí o finanční příspěvek, než za celý loňský rok. Město totiž chovatelům přispívá větší částkou než loni.

Nová pravidla pro poskytování finančních darů chovatelům na sterilizaci koček a kastraci kocourů radní města Prostějova schválili již na začátku letošního roku.

"Na sterilizaci kočky mohou občané získat až jeden tisíc korun, na kastraci kocoura maximálně šest stovek. Původní výše poskytovaného daru činila tři sta korun bez rozdílu pohlaví kastrovaného zvířete a za každou další kočku, v daném kalendářním roce, to bylo pouze sto padesát korun," vyjmenovala náměstkyně primátora Prostějova pro životní prostředí Milada Sokolová (ODS).

Prostějov opět přispěje na kastraci toulavých koček. Chce zabránit jejich přemnožení

Město Prostějov opět podpoří ošetření u veterináře a kastraci opuštěných a divokých koček. Radnice již delší dobu spolupracuje se spolkem Mourek, v letošním roce dostane dotaci padesát tisíc korun.

Jakmile se částka zvýšila, okamžitě se o příspěvek přihlásilo více lidí. Zatímco za celý loňský rok to bylo 149 příspěvků v celkové výši přes 41 tisíc korun, do poloviny letošního června to už je 184 příspěvků za 152 tisíc korun. 

"Nyní může žadatel přijít pro příspěvek i vícekrát, uvedená částka se mu nebude snižovat. Musím říci, že ze zvýšeného zájmu mám velkou radost, protože se domnívám, že to vše povede ke snižování počtu toulavých koček v ulicích," uvedla v tiskové zprávě Sokolová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kastrace, sterilizace, kočky, nárůst, zájem, dotace, radnice, Prostějov, kočka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov zvýšil příspěvek na sterilizaci koček a kastraci kocourů. Zájem okamžitě rapidně vzrostl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.