Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Běh, plavání a jízda na bruslích a na kole. To je Welzlův kvadriatlon, který bude v sobotu v Zábřehu

Už tuto sobotu se všichni zájemci mohou těšit na další ročník netradičního Welzlova kvadriatlonu v Zábřehu na Šumpersku. Závod spojuje běh, plavání, cyklistiku a jízdu na kolečkových bruslích, a vzdává tak hold nejznámějšímu zábřežskému rodákovi, cestovateli a dobrodruhovi Janu Eskymo Welzlovi.

"Hlavní závod je určený jak pro profesionální závodníky a závodnice, tak pro širokou veřejnost. Závod je možné absolvovat také ve štafetě, která probíhá na stejné trati. Štafeta může být složena ze čtyř sportovců, přičemž každý startuje v jedné disciplíně. Pravidla ale umožňují startovat i štafetám se dvěma či třemi závodníky. Je to skvělá příležitost i výzva pro členy rodiny, kolegy z práce i kamarády," láká na dvanáctý ročník závodu mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

Welzlův kvadriatlon se těší velké popularitě závodníků z tuzemska i zahraničí. Sportovce čeká tříkilometrový běh směrem na Nemili, poté šest set metrů dlouhá plavecká část v Nemilce. Následuje desetikilometrový úsek na bruslích sázavským údolím a cyklostezkou na opuštěném drážním tělese. Na závěr je připravena jedenáctikilometrová trať lesem na horských kolech.

Na městském stadionu Zábřeh plánuje lezeckou stěnu, pétanque či ledovou plochu

Boulderingové a patnáctimetrové lezecké stěny, hřiště pro workout či pétanque a v zimě ledové plochy by se mohl dočkat městský stadion v Zábřehu na Šumpersku. Počítá s tím studie rozvoje stadionu, kterou na svém posledním zasedání schválili...

"Už několik let je součástí závodu dopoledne věnované dětem. Závodníci do čtrnácti let startují na bazéně v 10:30 hodin. Jejich trať zahrnuje plavání, překážkový běh, kolo a sjezd tobogánu. Své místo v programu má i vložený závod rodičů s dětmi do sedmi let," dodala Mahdalová.

Podrobnosti o celém závodu a propozicích jsou na webových stránkách.

Welzlův kvadriatlon vznikl jako rekonstrukce starého inuitského iniciačního rituálu, kterého byl mladý Jan Eskymo Welzl jako první Evropan svědkem v roce 1898 u Koljučinu. Zkouška dospělosti prověřovala schopnost jedince přežít v tvrdých podmínkách severu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto welzluvkvadriatlon.cz

Štítky Welzlův kvadriatlon, závody, extrém, Jan Welzl, Zábřeh, Jan Eskymo Welzl, Kvadriatlon, plavání, okres Šumperk, brusle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běh, plavání a jízda na bruslích a na kole. To je Welzlův kvadriatlon, který bude v sobotu v Zábřehu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.