Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na městském stadionu Zábřeh plánuje lezeckou stěnu, pétanque či ledovou plochu

Boulderingové a patnáctimetrové lezecké stěny, hřiště pro workout či pétanque a v zimě ledové plochy by se mohl dočkat městský stadion v Zábřehu na Šumpersku. Počítá s tím studie rozvoje stadionu, kterou na svém posledním zasedání schválili městští radní.

V místech stávající rozběhové rovinky studie navrhuje zastřešený jednoduchý běžecký ovál, aby atleti mohli trénovat i v dešti. U haly by mohla vzniknout plocha pro workout či pétanque, součástí návrhu jsou krytá boulderingová stěna a patnáctimetrová lezecká stěna, volejbalové kurty, hřiště pro plážový volejbal, šatny a nová parkoviště.

"V areálu je současně navrženo nové víceúčelové hřiště, které by mělo sloužit v zimních měsících jako ledová plocha a v letních měsících pro volejbal, házenou, florbal, hokejbal, basketbal nebo malou kopanou. Do budoucna je zde i možnost zastřešení. V blízkosti je navrženo zázemí včetně jednoduché tribuny a garáže pro rolbu. Hospodaření s vodou se řeší zelenými střechami a záchytnými nádržemi," popsala v tiskové zprávě mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

Zábřeh opustil Jindřich Solovský. Zemřel obdivovaný kantor a osobnost nejen místní kultury

S oblíbeným pedagogem, moderátorem a muzikantem Jindřichem Solovským se loučí nejen město Zábřeh. Aktivní pořadatel akcí i propagátor turistiky, sportu či přírody Jeseníků zemřel ve věku 81 let. Výchově a vzdělávání dětí se věnoval více než...

V letech 2017 až 2019 město na stadionu zrekonstruovalo kuželnu a dokončilo modernizaci atletického oválu včetně zázemí. Letos dokončí sklad pro atletické disciplíny. Radnice zároveň připravuje rekonstrukci umělé plochy pro fotbal přibližně za 7 milionů korun. 

"Nová studie stadionu řeší umístění dalších sportovišť. Může na ni navázat projektová příprava, hledání finančních prostředků a postupné realizace, je to mnohaletý plán. Vzhledem k velkému objemu finančních prostředků bude podmínkou zajištění dotačních prostředků," podotkl starosta Zábřehu František John (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky lezecká stěna, pétanque, ledová plocha, stadion, studie, rozvoj, Zábřeh, umělá stěna, okres Šumperk, KDU-ČSL, František John

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na městském stadionu Zábřeh plánuje lezeckou stěnu, pétanque či ledovou plochu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.