Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Muž, který zemřel v sutinách, ve vybuchlém domě v Olšanech bydlel. Pokračuje odstraňování trosek

Muž, který včera zemřel v sutinách při výbuchu domu v Olšanech na Prostějovsku, v objektu bydlel. Policie již potvrdila jeho totožnost, jde o o sedmapadesátiletého obyvatele domu. Mrtvého muže objevili kynologové a hasičů po osmi hodinách v pondělí večer. V Olšanech dnes pokračuje odstraňování trosek.

"Muže nalezeného pod troskami zničeného domu se podařilo ztotožnit. Jedná se o sedmapadesátiletého obyvatele domu," potvrdila dnes policie na sociálních sítích.

Mohutná exploze zdemolovala dům v Olšanech na Prostějovsku v pondělí před polednem, po celý den tam pracovali hasiči včetně specialistů z USAR týmu či kynologů. Záchranáři museli evakuovat desítku osob, večer pod troskami objevili tělo mrtvého muže.

Policejní mluvčí Miluše Zajícová uvedla, že zraněni byli tři lidé, sousedka z protějšího domu a dva lidé v projíždějícím autě. Exploze také vážně zasáhla dva sousední domy v řadové zástavbě, celkem byla poškozena dvacítka domů. Trosky poškodily celkem dva automobily. Škodu hasiči předběžně odhadli minimálně na deset milionů korun.

VIDEO: Tragická dohra výbuchu v Olšanech. Pod troskami zemřel člověk

Černé scénáře se vyplnily, pod sutí zříceného patrového rodinného domu v Olšanech u Prostějova nalezli hasiči po několikahodinovém pátrání zasypaného člověka. Výbuch otřásl obcí v pondělí před polednem.

"Pokračujeme v zásahu v Olšanech. Na místě probíhají vyšetřovací a dokumentační práce, pokračujeme v prohledávání sutin a jejich odklízení. Na sousedním objektu musíme rozebrat velkou část poškozené střechy, aby neohrožovala okolí," potvrdila dnes dopoledne mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Dům se zahradou se měl za tři týdny prodávat v exekuční dražbě. Případ si již převzali policisté, kteří ho vyšetřují pro podezření z obecného ohrožení. Příčinu výbuchu policie ani hasiči dosud neoznámili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky výbuch, dům, úmrtí, muž, totožnost, zranění, hasiči, Olšany, Prostějovsko, suť, policie, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který zemřel v sutinách, ve vybuchlém domě v Olšanech bydlel. Pokračuje odstraňování trosek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.