Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Písečné radovánky v Přerově. Historický park přivítá malé stavitele

Na haldě písku se budou moct děti vyřádit přímo v městském parku Michalov děti v Přerově. Magistrát připravil akci Letní pískovaná, při které malí stavitelé mohou vytvořit hrady, tunely, zvířata či cokoliv jiného podle vlastní fantazie. Další zpestření plánuje město již nyní na začátek školního roku, kdy připravuje událost pro starší děti u řeky Bečvy.

Na středu 27. července chystá přerovský magistrát akci pro nejmenší na prostranství nedaleko občerstvení u Králíčka v parku Michalov. Technické služby zajistí písek pro dětské hry a tvoření. „Prázdninová bezplatná atrakce začne v 10 ráno a skončí ve dvě hodiny po poledni. Děti si s sebou nemusejí kromě vhodného oblečení vzít vůbec nic – k dispozici dostanou hračky v podobě bagrů a nakladačů, k zapůjčení bude i nářadí pro jejich tvorbu z písku,“ objasnila mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Přerovské muzeum má jedinečnou sbírku školních obrazů. Některé jsou až děsivé

Unikátní sbírku školních obrazů, mimo jiné díla Zdeňka Buriana, Josefa Kočího nebo Stanislava Lolka, shromáždilo Muzeum Komenského v Přerově. Jde o 860 maleb z let 1904 až 1990, podle kterých byly vytištěny nástěnné školní obrazy. Většinou šlo o...

Akce bude navíc spojena s pohádkovou stezkou v okolí pískovišť, kde na malé účastníky budou čekat známé pohádkové bytosti, které je provedou zadanými úkoly. Projdou-li stezku i rodiče s dítětem, pak obdrží slosovatelný kupón. Pro úspěch celého podniku je však klíčová přízeň počasí, za špatných klimatických podmínek se konat nebude.

„Tuto akci pořádáme v rámci projektu ‚Přerov přátelský rodinám s dětmi‘, se kterým jsme uspěli v rámci soutěže Ministerstva práce a sociálních věcí - a získali 2. místo v kategorii obcí nad 25 tisíc obyvatel. Část peněz, které byly součástí výhry, chceme využít ve prospěch našich nejmenších Přerovanů,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba (ODS).

V projektu chce město pokračovat i po prázdninách. Na první školní den plánuje před loděnicí odpoledne plné her a zábavy. „Školáci se od 15 do 18 hodin budou moci projet v lodičkách po Bečvě, pobaví je klauni z Balónkova, k dispozici budou mít skákací hrad, ukázky si pro ně připravili hasiči i psovodi,“ informovala mluvčí Chalupová s tím, že zlatým hřebem odpoledne se má stát vystoupení známého siláka Železného Zekona.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Pískoviště, hra, park, děti, akce, Michalov, Přerov, Bečva, Lenka Chalupová, hrad, městský park, Petr Kouba, ODS, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písečné radovánky v Přerově. Historický park přivítá malé stavitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.