Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na starém sídlišti v Uničově vzniknou dvě dětská hřiště. Město začalo další etapu regenerace

Až do konce října se obyvatelé takzvaného starého sídliště v Uničově na Olomoucku musí připravit na komplikace. Město zahájilo další etapu regenerace, která zahrnuje nové asfalty, parkovací místa, veřejné osvětlení nebo dvě nová dětská hřiště.

Práce budou probíhat v ulicích Pionýrů, Opletalova, Komenského, Jiráskova a Smetanova. "Stavbaři upraví asfaltové vozovky a vybudují nové parkoviště v Balcárkově ulici. Součástí této etapy jsou i nové rozvody veřejného osvětlení a nové stožáry a svítidla,“ uvedl Josef Koutný z odboru investic na uničovské radnici.

Během regenerace vzniknou rovněž dvě dětská hřiště, menší bude ve vnitrobloku ulic Komenského a Pionýrů, větší herní plocha vznikne ve vnitrobloku ulic Opletalova a Bratří Čapků. Obyvatelé se mohou těšit také na novou zeleň. Současně s regenerací probíhá i výstavba parkovacích ploch v Opletalově ulici a v ulici Komenského.

Pro dopravu je celá oblast uzavřena. "Majitelům rodinných domů a bytů je po dohodě se stavbou vjezd do uzavřené lokality po dobu výstavby umožněn. Je ale třeba, aby motoristé dbali pokynů pracovníků stavby," vyzval na webu města Koutný.

Moderní byty v šedesát let opuštěné škole. Na Uničovsku investovali do sociálního bydlení

V Plinkoutě na Uničovsku, v místní části Dlouhé Loučky se otevírá nový dům se sociálními byty. První nájemníci se do rekonstruované budovy školy nastěhují začátkem srpna. Novinkou ale není jen dům s byty, v Plinkoutě je nově opravená silnice.

Podle mluvčího uničovské radnice Marka Juráně jde už o pátou etapa regenerace starého sídliště v Uničově, která přijde na více než 17 milionů korun. Dalších téměř pět milionů stojí budování parkovacích ploch.

"Dotace jsou zhruba 6 milionů na regeneraci sídliště a 2 miliony na parkoviště," sdělil mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky staré sídliště, regenerace, dětské hřiště, parkovací místa, zeleň, komplikace, doprava, Uničov, sídliště, Olomoucký kraj, Josef Koutný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na starém sídlišti v Uničově vzniknou dvě dětská hřiště. Město začalo další etapu regenerace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.