Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Moderní byty v šedesát let opuštěné škole. Na Uničovsku investovali do sociálního bydlení

V Plinkoutě na Uničovsku, v místní části Dlouhé Loučky se otevírá nový dům se sociálními byty. První nájemníci se do rekonstruované budovy školy nastěhují začátkem srpna. Novinkou ale není jen dům s byty, v Plinkoutě je nově opravená silnice.

Nové bydlení si už prohlédl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN) spolu s náměstkem pro oblast zdravotnictví Daliborem Horákem (ODS). První nájemci se do zrekonstruované budovy mají nastěhovat začátkem srpna.

Speciální asfalt až na konec. Cyklostezky u Billy v Olomouci dostanou finální povrch zřejmě na podzim

Přes zrekonstruovanou křižovatku na ulici Schweitzerova na olomouckém sídlišti Povel už projíždějí auta a procházejí chodci, cyklisté zatím nové cyklostezky využívat nemohou. Chybí na nich finální vrstva červeného asfaltu a město v této fázi...

Byty vznikly v budově bývalé školy, která byla od roku 1960 prázdná. „Hledali jsme využití a našli ho v sociálním bydlení,“ sdělil starosta Dlouhé Loučky Ladislav Koláček (STAN). Dům tak mohl nabídnout sedm bytů, z toho pět jednopokojových a dva dvoupokojové. „Jsme plně obsazení, nájemníci jsou od nás i ze širokého okolí a stěhovat se budou prvního srpnového týdne,“ doplnil starosta.

Celkové náklady přesáhly šestnáct milionů korun. Obec však získala dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj ve výši deseti milionů korun. V Plinkoutě se nyní mohou chlubit nejet novým sociálním bydlením, ale i vodovodem a opravenou silnicí III. třídy, včetně místních komunikací.

Nový vodovod, včetně přivaděče z Dlouhé Loučky v obci dokončili v závěru minulého roku. „Po výkopech byla ve špatném stavu komunikace. Opravit se ji nakonec podařilo v plné šíři. Aktuálně dokončujeme nájezdy a parkoviště,“ vysvětlil starosta obce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Plinkout, Olomoucko, sociální byty, rekonstrukce, Dlouhé Loučky, rozvoj, bydlení, dům, Dlouhá Loučka, Starostové a nezávislí, Josef Suchánek, Dalibor Horák, ODS, Olomoucký kraj, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní byty v šedesát let opuštěné škole. Na Uničovsku investovali do sociálního bydlení  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.