Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Zchátralá ozdravovna u Vojtěchova dostala novou šanci. Opravit ji chce olomoucký developer Morávek

Areál dětské ozdravovny u Vojtěchova na Prostějovsku, který je v posledních letech opuštěný a chátrá, dostal novou šanci. Objekt i pozemky koupil olomoucký developer Richard Morávek a chce zahájit opravy. Vyrůst by zde opět mohlo podobné zařízení, jako byla ozdravovna.

Trasa z Vojtěchova k vyhlášeným Javoříčským jeskyním přes Zkamenělý zámek vede malebným údolím, na jehož začátku trčí zdevastovaná ozdravovna. Již roky je opuštěná, pomalovaná, na budovách se uchytil porost a okna jsou vytlučená. 

"Chátrá to tam a určitě by bylo fajn, kdyby se to opravilo. Chodí tam všelijací hledači kovů nebo sprejeři. My s tím areálem bohužel nic nenaděláme, protože není náš, ale kdyby opět začal nějak sloužit a našlo by se tam i nějaké zaměstnání pro místní lidi, byli bychom pochopitelně moc rádi," potvrzuje Josef Šmíd, starosta Hvozdu, pod který Vojtěchov spadá.

Areál před pár lety koupil olomoucký podnikatel Richard Morávek, který stojí za novou městskou čtvrtí Šantovka. "V současné době pracujeme na přípravě projektu v oblasti rekreace a zdravého životního stylu. Projekt zatím není dokončený, takže podrobnosti nemohu sdělit," řekl mluvčí Morávkovy developerské skupiny Petr Hlávka. Nechtěl zatím ani odhadovat výši celé investice.

Policejní pes Jágr dopadl dva sprejery. Snažili se utéct z ozdravovny ve Vojtěchově

Dva sprejery, kteří se ve středu večer snažili utéct z bývalé ozdravovny ve Vojtěchově na Prostějovsku, dopadl policejní pes Jágr. Muži pokreslili vrata, dveře, ale například i vypuštěný bazén. Noc strávili v policejní cele, za poškození cizího...

V minulosti areál s několika budovami a hotelem sloužil jako místo dětských táborů nebo rekrerační středisko. Poté ho od státu koupila speleologická společnost, která zde zřídila ozdravovnu pro děti. Javoříčské jeskyně s unikátním klima jsou hned za kopcem. Provoz však speleologové ukončili a celý areál včetně pozemků nakonec koupil Morávek. 

"S panem Morávkem jsem naposledy mluvil asi před dvěma roky. Pak byl covid, takže jsme se už nesešli. Tehdy říkal, že má v plánu ozdravovnu opravovat. Takže doufáme, že se to podaří," věří nyní starosta Hvozdu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šverdík

Štítky ozdravovna, devastace, developer, Morávek, opravy, Vojtěchov, okres Prostějov, Šantovka, Hvozd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zchátralá ozdravovna u Vojtěchova dostala novou šanci. Opravit ji chce olomoucký developer Morávek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.