Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dluh za nájem nebo pojištění automobilu. V Šumperku se množí podvodné SMS zprávy

V poslední době se množí případy rozesílání podvodných SMS zpráv z čísla 704 725 288. Údajná firma Alfa Omega Pohledávky s.r.o. vyzývá k zaplacení dluhu za nájem, pojištění automobilu či dalších pohledávek. Pokud občané takovou zprávu obdrží, měli by se ihned obrátit na policii.

"Převzali jsme váš závazek ohledně neplacení nájmu v městském bytě v Šumperku k dalšímu šetření, možná, že posíláte nájem na špatný účet, zítra v 10 hodin vás navštívím na vaší adrese za účelem dalšího jednání." Takovouto SMS z čísla 704 725 288 obdrželo v Šumperku již několik lidí. Na konci zprávy je vždy podepsaná firma Alfa Omega Pohledávky s.r.o.

"Nejprve jsem se lekla, že jsem poslala nájem na špatný účet, proto jsem kontaktovala radnici, kde úřednice potvrdila, že mám vše v pořádku a nic nedlužím. Proto jsem se obrátila na policii a i na starostu města," popsala svou zkušenost obyvatelka Šumperka. Když žena na SMS odpověděla, že nic nedluží, byla firmou Alfa Omega Pohledávky vyzvána, aby si připravila peníze a našla si dobrého právníka.

Město upozorňuje občany, že svým dlužníkům nikdy neposílá SMS zprávy a o upomínkách informuje vždy formou doporučeného dopisu. Městské pohledávky vymáhají vždy pouze zaměstnanci městského úřadu či v další fázi soud.

Muž chtěl investovat do akcií, místo toho přišel o statisíce

Policisté v Kojetíně řeší další případ internetového podvodu. Na služebnu se dostavil muž, který v domnění, že své peníze investuje do akcií, přišel o stovky tisíc korun. Oklamal jej na internetu údajný pracovník Agrofertu a makléř v jednom.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky SMS, Šumperk, pojištění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dluh za nájem nebo pojištění automobilu. V Šumperku se množí podovodné SMS zprávy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.