Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Muž chtěl investovat do akcií, místo toho přišel o statisíce

Policisté v Kojetíně řeší další případ internetového podvodu. Na služebnu se dostavil muž, který v domnění, že své peníze investuje do akcií, přišel o stovky tisíc korun. Oklamal jej na internetu údajný pracovník Agrofertu a makléř v jednom.

Na policejní služebnu v Kojetíně se dostavil starší pán, kde začal vysvětlovat příběh o své snaze investovat do akcií. Na internetových stránkách, které se akciovému trhu věnují, zareagoval na nabídku a vyplnil dotazník, skrz který podvodníkům poskytl své kontaktní údaje.

Následně se s ním spojil pracovník a na základě jeho pokynů poškozený muž uhradil ze svého bankovního účtu nákup údajné akcie v hodnotě necelých šesti tisíc korun. „Aby mohl dál starší muž investovat, přiměl ho neznámý pachatel k tomu, aby si do svého telefonu nainstaloval aplikaci a další aplikaci k jeho bankovnímu účtu,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena z Jesenicka chtěla investovat do akcií ČEZ, přišla o 700 tisíc korun

Neznámí podvodníci okradli dvaašedesátiletou ženu z Jesenicka o 700 tisíc korun poté, co ji zaujala reklama na investice do akcií společnosti ČEZ na sociálních sítích. Nechala se přesvědčit o tom, aby si nainstalovala speciální software, a...

 Důvěřivý muž se po krátké době dozvěděl, že bez jeho vědomí a souhlasu podvodníci podali žádost o úvěr, kterou banka schválila. Tím ale podvodníci nekončili. Nechali navýšit kontokorent a z bankovního účtu odčerpali finance.

Místo očekávaného zisku tak poškozený muž přišel o více než půl milionu korun. „Případ prověřujeme pro trestné činy podvod, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodala v závěru mluvčí.

Policie varuje
Pokud přemýšlíte, jak zhodnotit své úspory, vybírejte velmi obezřetně, do čeho a s jakými poradci budete investovat. Podvody, ve kterých hrají roli vysoké zisky z investic, jsou velmi propracované a naletět je poměrně snadné.
Vše většinou začíná výhodnou nabídkou v podobě internetové reklamy. Podvodníci ochotně nabízejí pomoc s investicemi, často s příslibem vysokého výnosu.
V této souvislosti apelujeme na občany, aby v žádném případě neposkytovali vzdálený přístup na plochu počítače osobám, které neznají, a stejně tak ani nesdělovali své osobní informace či informace k internetovému bankovnictví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky akcie, podvod, internetový podvod, Kojetín, investice, Agrofert, bankovní účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl investovat do akcií, místo toho přišel o statisíce  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.