Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Dobré lokální jídlo a pití. V sobotu se uskuteční pátý ročník festivalu Jak chutná Lošov

V sobotu se fotbalové hřiště v Olomouci-Lošově promění v místo s pestrou nabídkou místních specialit. Skupina místních nadšenců tam totiž uspořádá pátý ročník festivalu Jak chutná Lošov.

Návštěvníci budou moci v sobotu 10. září ochutnat guláš, špízy, sushi, zákusky či zmrzlinu z nedalekého Svatého Kopečka a mnoho dalších specialit. V nabídce stánků bude také pivo z několika minipivovarů, víno přímo od vinaře nebo káva z rodinné pražírny v Lošově. "Ve stáncích budou dobroty od malých producentů z obcí kolem Lošova a speciality u několika hostujících restaurací z Olomouce," popsal akci Pavel Vysloužil ze spolku Dobrý Lošov.

"Chceme, aby se lidé na sklonku léta potkali se sousedy, pozvali celou rodinu, přátele a objevili chutě lokálních kvalitních podniků, které se mají určitě čím pochlubit," doplnil Vysloužil. Spolek Dobrý Lošov organizuje akci se spolupráci s komisí městské části, sportovním klubem a dobrovolnými hasiči. Návštěvníci festivalu se kromě gastronomického zážitku mohou těšit na hudební vystoupení, program pro děti či aktivity Pevnosti poznání Univerzity Palackého. 

Festival nadšenci uspořádali poprvé před pěti lety. V posledních letech se těší rostoucí popularitě. Do poklidného Lošova dorazí každoročně několik tisíc lidí z Olomouce a okolí. Výtěžek z festivalu věnují organizátoři na zvelebení městské části. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Vysloužil

Štítky festival, Lošov, pivo, jídlo, Olomouc, pití, Univerzita Palackého v Olomouci, Pevnost poznání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobré lokální jídlo a pití. V sobotu se uskuteční pátý ročník festivalu Jak chutná Lošov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.