Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Miele plánuje rozšíření výroby v Uničově. Dvě nové haly mají zaměstnat stovky lidí

Významné rozšíření a investice plánuje společnost Miele-technika u své továrny v Uničově. Firma vyrábějící například myčky nádobí či pračky plánuje vybudovat dva velké automatizované sklady, logistickou halu a dvojici montážních hal. V nových výrobních provozech má pracovat v jedné směně okolo 360 lidí, stavbu plánuje Miele zahájit příští rok.

Pokud Miele-technika získá všechna potřebná povolení, chce práce na rozšíření areálu zahájit příští rok a projekt dokončit v letech 2024 a 2025. Vedení společnosti Miele loni na podzim oznámilo, že investice firmy do rozšíření a logistiky má v příštích letech obnášet 5,5 miliardy korun. Záměr na novou výstavbu bude z hlediska vlivu na životní prostředí posuzovat olomoucký krajský úřad.

Meopta loni dosáhla rekordního zisku i tržeb. Letos chce úspěch ještě vylepšit

Historicky nejvyšší tržby přes 3,6 miliardy vykázala v loňském roce společnost Meopta-optika, která v Přerově vyrábí optické produkty pro průmyslové, spotřební i vojenské využití. Čistý zisk firmy se díky vyšší poptávce po polovodičích zvýšil...

 

Nové stavby na pozemcích v sousedství továrny Miele-technika zaberou 51 897 metrů čtverečních. V jedné plánované hale budou pracovníci na třech automatických linkách montovat myčky nádobí. Ve druhé hale chce firma instalovat tři linky na montáž sušiček prádla. „Provoz v obou montážních halách bude třísměnný, přičemž na hale pro myčky bude zhruba 150 pracovníků na směnu a na hale pro sušičky se bude jednat o cca 210 pracovníků,“ stojí v dokumentaci pro proces posuzování dopadů stavby na životní prostředí (EIA).

Vedle nových montážních hal chce Miele-technika v Uničově postavit i velké sklady. První bude mít kapacitu 28 tisíc paletových míst. Provoz skladu se obejde bez lidské obsluhy. V sousedství montážních hal bude postavena další budova určená pro uskladnění speciálních bedýnek se součástkami pro výrobu velkých domácích spotřebičů. „Bude se jednat taktéž o plně automatizovaný sklad bez obsluhy,“ uvedla společnost Miele-technika.

Podnikatel Morávek nabídl Olomouci multifunkční arénu. Na provoz by chtěl ročně 40 milionů

Olomoucké zastupitelstvo dnes projedná návrh podnikatele Richarda Morávka na stavbu multifunkční haly v lokalitě bývalých vojenských skladů poblíž centra Olomouce. Investici ve výši 1,85 miliardy korun by pokryla Morávkova developerská skupina,...

 

V loňském roce společnost Miele-technika díky růstu poptávky po domácích spotřebičích zvýšila tržby meziročně o deset procent na rekordních bezmála 11 miliard korun. Lidé v době protiepidemických opatření investovali do modernizace vybavení svých domácností. Čistý zisk uničovské továrny loni vzrostl na 361,6 milionu korun z 315 milionů korun v roce předchozím.

Společnost Miele technika průběžně investuje do rozšiřování výrobních technologií. V předchozích letech byla v uničovské továrně například zprovozněna linka na výrobu ovládacích panelů sušiček a zároveň rozšířena výroba plastů. V účetním roce 2017/2018 Miele v Uničově investovala dalších 1,2 miliardy korun. Loni podnik zaměstnával 2039 kmenových pracovníků.

Uničovská továrna Miele technika je součástí nadnárodní skupiny Miele, která vyrábí elektrické přístroje pro domácnost i profesionální využití. Jediným vlastníkem firmy Miele technika, jejíž základní kapitál činí 800 milionů korun, je švýcarská společnost Imanto AG.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto IP Systém

Štítky Podnikání, ekonomika, firma, Miele, Uničov, Miele-technika, práce, sklady, haly, Olomoucký kraj, továrna, výroba, myčka nádobí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miele plánuje rozšíření výroby v Uničově. Dvě nové haly mají zaměstnat stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.