Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Mrtvý muž z Hranické propasti měl třiatřicet. Pochází z Hranicka a zemřel bez cizího zavinění

Policii už zná totožnost muže, jehož tělo našli svědci na začátku srpna na hladině Hranické propasti u Hranic na Přerovsku. Šlo o třiatřicetiletého muže z Hranicka, identifikovat se jej podařilo pomocí analýzy DNA. Policistům pomohl tip po zveřejnění pátrání.

VIDEO: 450 metrů! Rekord Hranické propasti padl, robot už hlouběji nemohl

Mezinárodní tým výzkumníků a specialistů slaví úspěch u Hranické propasti. Nejhlubší zatopená jeskyně světa má od pondělí novou naměřenou hloubku 450 metrů, dna však vědci ani tentokrát nedosáhli. Aktuální technické možnosti robota firmy Unexmin...

Muž byl na hladině Hranické propasti nalezen 3. srpna v době, kdy zde prováděli průzkum speleologové. Kdy zemřel, policie neupřesnila. K zjištění jeho totožnosti přispělo zveřejnění popisu a identikitu neznámého muže v médiích.

"Ztotožněn byl na základě DNA. Muž nebyl nikým pohřešován. Na základě výzvy jsme dostali několik tipů, které jsme prověřovali, a nakonec nás jeden z nich dovedl až k jeho totožnosti," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Podle policie muž zemřel bez cizího zavinění. Jak muž zemřel, policie nezveřejnila.

Obdobný případ neštěstí v Hranické propasti, která se nachází v přírodní rezervaci Hůrka nedaleko Zbrašovských aragonitových jeskyní, vyšetřovali policisté i minulých letech. V roce 2018 se do ní zřítil z prudkého srázu mladý muž pod vlivem alkoholu. Když se mu hasiči snažili pomoci, nalezli ho již mrtvého.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Hranická propast

Štítky mrtvý, propast, totožnost, muž, policie, pátrání, Hranice, Hranická propast, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtvý muž z Hranické propasti měl třiatřicet. Pochází z Hranicka a zemřel bez cizího zavinění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.