Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Přerovská agentura nabízela před volbami nelegální billboardy u silnic. Kraj nařídil jejich okamžité odstranění

Přerovská agentura A.R.T. 247 nabízela na kampaň pro komunální volby čtrnáct nelegálních billboardů u silnic v regionu. Krajský úřad nyní nařídil jejich okamžité odstranění. Majitel agentury Aleš Řihošek hodlá s úřady spolupracovat, hájí se však tím, že nelegálních billboardů jsou v zemi tisíce.

"Podle zákona o pozemních komunikacích Krajský úřad Olomouckého kraje vyzývá vlastníka reklamních zařízení v silničních ochranných pásmech k jejich neprodlenému odstranění. Reklamní zařízení nabízela společnost A.R.T. 247 za účelem reklamní kampaně na volby," oznámil před pár dny v úřední výzvě adresované agentuře A.R.T. 247 zástupce vedoucího odboru dopravy a silničního hospodářství na kraji František Pěruška.

V dokumentu kraj přesně specifikuje čtrnáct billboardů v Olomouckém kraji. "Uvedená reklamní zařízení umístěná v silničních ochranných pásmech silnic jsou provozována bez povolení silničního správního úřadu," konstatoval Pěruška. Lhůta na odstranění je pět dní, jinak hrozí pokuta až 300 tisíc korun. 

Agentura A.R.T. 247 patří Aleši Řihoškovi z Přerova. "S úřady vždy spolupracujeme, ale s těmito billboardy pouze obchodujeme, nejsou naše a je potřeba to řešit s vlastníkem," reagoval Řihošek. Kdo je majitelem, ovšem odmítl prozradit s odkazem na obchodní tajemství.

Vyhnul se zároveň odpovědi na otázku, zda jeho agentura bude nelegální billboardy dál nabízet svým klientům. "Netýká se to jenom nás. Zákon je dnes postavený tak, že víceméně všech dvacet tisíc ploch, které jsou v republice a na kterých uvidíte reklamu, neodpovídá současné legislativě," hájil se Řihošek.

Zatím osmdesát billboardů bylo odstraněno od silnic v Olomouckém kraji

Osm desítek billboardů bylo dosud odstraněno z ochranného pásma silnic první třídy v Olomouckém kraji, které dříve lemovaly přibližně čtyři stovky reklamních ploch.

Řihošek také tvrdí, že oznámení na kraj poslala jedna z politických stran. "Podala ho politická strana, která si u nás billboardy objednala, směle je nakupuje a pak podala podnět na to, na co sama zrealizovala zakázku," prohlásil Řihošek, ale odmítl sdělit, která politická strana to byla.

Oznámení na Krajský úřad podal přerovský opoziční zastupitel Jan Horký (SpP a Piráti), který na nelegální billboardy u silnic po celé České republice upozorňuje již řadu let. "V současné volební kampani nemáme ani jeden billboard. U této firmy bychom si ani nic neobjednali," vyvrátil ovšem Řihoškovo nařčení Horký, který v nadcházejících komunálních volbách kandiduje jako jednička za Společně pro Přerov.

S nelegální reklamou u silnic přitom Řihošek nemá problémy poprvé. Například v roce 2011 silničáři kvůli bezpečnosti opravili sjezd z dálnice mezi Brnem a Olomoucí u Vranovic-Kelčic na Prostějovsku, krátce po dokončení se přímo u cesty objevil nelegální megabillboard, který postavila Řihoškova agentura. "Zrovna v této křižovatce je to velmi nebezpečné a nepřijatelné," prohlásil tehdy ředitel olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Martin Smolka. I v tomto případě musely zasáhnout úřady a billboard po čase zmizel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB ART 247, Olomoucký kraj

Štítky billboard, silnice, odstranění, kraj, výzva, Art 247, ODS, Řihošek, Přerov, krajský úřad, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, politická strana, Olomoucký kraj, Silniční zákon, Jan Blahoslav Horký, Česká pirátská strana, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská agentura nabízela před volbami nelegální billboardy u silnic. Kraj nařídil jejich okamžité odstranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.