Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

V hořícím domě v Beňově hasiči hledali osmdesátiletého muže, který zůstal uvnitř. Policie prověřuje žhářství

, aktualizováno 27. září 2022, 9:56

V hořícím domě v Beňově na Přerovsku hasiči v noci na dnešek hledali osmdesátiletého muže, který zůstal uvnitř. Museli vylomit dveře, aby se do objektu dostali, a muže nakonec našli v části domu, která nebyla zasažena, v takzvaném vejminku. Muž skončil v nemocnici, policie prověřuje žhářství.

Plochá střech patrového rodinného domu se propadla v úterý dopoledne v Oseku nad Bečvou na Přerovsku. Po sutinami zůstal zavalený muž středního věku, kterého vyprostili hasiči. Vrtulník ho transportoval do olomoucké fakultní nemocnice.

U požáru rodinného domu, který byl nahlášen v jedenáct hodin v noci na úterý, zasahovaly dvě profesionální jednotky hasičů z Přerova a dobrovolní hasiči z Beňova a Horní Moštěnice. 

"Objekt byl průjezdem rozdělen na dvě obytné části. Požár zasáhl tu větší. Podle oznamovatele, který událost ohlásil na krajské operační středisko, se uvnitř nacházela jedna osoba. Hasiči po příjezdu proto vylomili dveře, aby se dostali do hořícího domu, a v silně zakouřených prostorách v dýchacích přístrojích hledali majitele. Současně hasili třemi proudy jak přízemí, tak první podlaží," popsala dramatický zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Muže nakonec hasiči objevili v části domu, která nebyla požárem zasažená. Bydlel v takzvaném vejminku. Poskytli mu první pomoc a předali ho zdravotnické záchranné službě. Lékaři ho nakonec převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci. Celou budovu pak hasiči prošli s termokamerou a vyhledávali skrytá ohniska. Okolní domy zasažené nebyly.

"Na místo byl povolán rovněž náš vyšetřovatel, který předběžně odhadnul škodu na 2,5 milionu korun," dodala mluvčí hasičů.

Vyšetřovatelé dnes budou místo prohledávat se psem specializujícím se na vyhledávání ohnisek požárů a chemikem z odboru kriminalistické techniky a expertiz. "Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou v současné době v šetření. Jednou z verzí, kterou se zabýváme, je i úmyslné zapálení. Na základě doposud zjištěných okolností jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, hasiči, muž, dveře, Beňov, dům, policie, okres Přerov, Přerov, Horní Moštěnice, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hořícím domě v Beňově hasiči hledali osmdesátiletého muže, který zůstal uvnitř. Policie prověřuje žhářství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.