Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny jde 100 tisíc korun. Charita zároveň posílá do napadené země kamion

Sto tisíc korun pomůže ukrajinským uprchlíkům, kteří museli uprchnout ze své země kvůli ruská agresi, aby v regionu lépe našli nový domov. Olomoucká Charita zároveň vyslala na Ukrajinu další kamion plný humanitární pomoci. Směřuje do do logistického centra ve městě Kolomyja na západní Ukrajině.

"To, co se na Ukrajině děje, je jednoduše příšerné. Lidé byli vyhnáni ze svých domovů, opustili všechno, aby si zachránili holý život. Zatím nikdo neví, za jak dlouho se budou moci vrátit."
náměstek hejtmana Ivo Slavotínek

Šek na 100 tisíc korun předal společnosti Člověk v tísni hejtman Josef Suchánek (PirStan). Šlo o peníze z benefičního open air koncertu Moravské filharmonie Olomouc, který se konal v létě na nádvoří Hanáckých kasáren. Finanční prostředky pomohou při začlenění ukrajinských válečných uprchlíků v našem regionu.

Peníze půjdou na podporu pilotního projektu česko-ukrajinského komunitního centra Člověka v tísni. "Komunitní centrum je místem pro setkávání, sdílení, různorodou činnost a vzájemnou podporu. Finanční příspěvek pomůže při provozu a zajištění aktivit spojených s adaptací a integrací uprchlíků z Ukrajiny pobývajících v Olomouckém kraji," vysvětlil ředitel olomoucké pobočky Člověka v tísni Michal Láš.

Po ruských majitelích už v Prostějově nezbyl ani název. Továrnu na obaly skupina Amcor přejmenovala

Švýcarská skupina Amcor Group přejmenovala prostějovskou továrnu na výrobu flexibilních obalů, kterou letos v létě koupila od ruské společnosti Danaflex. Původní název DGPack se změnil na Amcor Flexibles Prostějov. Strategická poloha...

Na Ukrajinu zároveň tento týden vyrazil z Olomouce kamion s humanitární pomocí. Jsou v něm zdravotní postele, matrace, invalidní vozíky, klozetová křesla, berle, francouzské hole, vycházkové hole, autolékárničky, bandáže nebo ortézy. "Potřebnost tohoto sortimentu je momentálně na Ukrajině plošná," uvedl v tiskové zprávě Marek Navrátil z Arcidiecézní charity Olomouc.

Materiál darovaly nemocnice z různých částí České republiky, pomohly také místní charity a soukromí dárci, kteří darovali berle a vozíčky. Charita rovněž pomáhá přímo ukrajinským uprchlíkům, poskytuje jim poradenství, asistenci a materiální pomoc, pořádá integračních aktivity a podporuje jeden z evakuovaných ukrajinských dětských domovů.

Na pomoc uprchlíkům charita i nadále uvítá hygienické potřeby, jako šampony a tuhá mýdla. Lidé mohou také přispět na sbírkovém kontu Arcidiecézní charity Olomouc, číslo účtu 4030207/0100.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Ukrajina, pomoc, benefice, výtěžek, kamion, charita, Rusko, Olomouc, uprchlík, Člověk v tísni, Kolomyja, Ivo Slavotínek, Josef Suchánek, Arcidiecézní charita Olomouc, Piráti a Starostové, Moravská filharmonie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny jde 100 tisíc korun. Charita zároveň posílá do napadené země kamion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.