Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Zbarvená voda či pokles tlaku. U Přerova se bude přepojovat důležitý vodovod

Slabší proud či zbarvení vody mohou pozorovat v následujících dnech obyvatelé částí Přerova. Vodárenská společnost bude přepojovat jeden z hlavních přívodů pitné vody, který vedl pod železniční tratí. Oblast prochází rekonstrukcí a vodovod povede novou trasou.

Hygienici kontrolovali obsah soli v obědech z restaurací i jídelen. Neobstál ani jeden vzorek

Hygienici z Olomouckého kraje se zaměřili na namátkové zmapování obsahu soli v jídlech servírovaných ve stravovacích zařízeních v regionu. Doporučenému limitu Světové zdravotnické organizace nevyhověl ani jeden z takřka padesáti testovaných...

 

V průběhu více než třímiliardové investiční akce nazvané Rekonstrukce železniční stanice Přerov, 2. stavba dojde i k přeložení důležitého vodovodu. Ten vede pod železniční tratí v podjezdu pod polní cestou. V průběhu rekonstrukce se tento podjezd zruší a kvůli tomu se musí přesunout i vedení pitné vody. „Byl zde uložen jeden z hlavních přívodů pitné vody z Předmostí do vnitřní části Přerova. Vodovod byl přeložen do nové trasy mimo rušený mostní objekt. Přeložka byla dokončena počátkem září a v současné době je připravováno její napojení na stávající vodovod a postupné zprovoznění, které očekáváme ve druhé polovině října,“ vysvětlil Jindřich Mrva, výrobně technický náměstek společnosti Vodovody a kanalizace Přerov.

Pracovníci VAK Přerov se podle zástupců společnosti pečlivě připravují na zhruba dvoutýdenní operaci, po které bude voda putovat novou trasou. Přípravné práce začnou v pondělí 3. října, postupné zprovoznění je v plánu na 11. října. „S ohledem na význam překládaného vodovodu pro funkci vodárenské sítě bude potřebné již dopředu provést řadu opatření, manipulací a proplachů potrubí navazujícího na překládaný vodovod,“ informoval v tiskové zprávě náměstek Mrva.

Zejména v přerovských částech Velká Dlážka a Předmostí se podle vodárenské firmy může snížit tlak výtoku z potrubí nebo mohou lidé pozorovat zabarvení vody. Pracovníci společnosti Vodovody a kanalizace Přerov budou postupně vzniklé závady a potíže odstraňovat. „V těchto souvislostech žádáme odběratele, kteří zhoršení jakosti vody zjistí, o poskytnutí informací na bezplatnou linku vodárenského dispečinku 800 167 427. Zároveň děkujeme všem za pochopení a trpělivost a předem se omlouváme za případné potíže,“ podotkl Jindřich Mrva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vodovody a kanalizace Přerov

Štítky Vodovody, rekonstrukce, voda, pitná voda, Přerov, Předmostí, Vodovody a kanalizace Přerov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbarvená voda či pokles tlaku. U Přerova se bude přepojovat důležitý vodovod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.