Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel taneční mistr Jiří Šindler. Učily se u něho tisíce studentů a dospělých

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel oblíbený taneční mistr Jiří Šindler, u kterého se učily tančit tisíce Prostějovanů. Zprávu o úmrtí potvrdil na sociálních sítích jeho taneční klub. Desítky lidí už pozůstalým vyjadřují upřímnou soustrast.

"Včera odpoledne nás opustil všemi uznávaný taneční mistr Jiří Šindler z Prostějova, který za svoji dlouholetou kariéru naučil tančit tisíce lidí. Vždy říkal, že člověk, který netančí, nežije. Tanec je pohyb a pohyb je život," uvedl Taneční klub Jiřího Šindlera.

Na sociálních sítích už uznávanému mistrovi tance a společenského chování vyjadřují obdiv a zároveň upřímnou soustrast pozůstalým desítky lidí. "Nikdy nezapomenu na Vaše hodiny, Mistře, byl to krásný kus života. Děkuji. Upřímnou soustrast rodině," napsala například Markétka Antelová

Taneční klub Jiří Šindler založil v Prostějově již na konci roku 1992. Jeho tanečními prošly tisíce mladých lidí, pořádal minitaneční pro žáky základních škol, základní a pokračovací kurzy pro středoškolskou a učňovskou mládež a taneční pro dospělé. Latinu pro ženy vedla učitelka tance Šárka Milarová, která byla jeho dlouholetou spolupracovnicí.

V loňském roce dostal Jiří Šindler Cenu města Prostějova za rok 2020. 

Ceny města Prostějova letos dostali střelkyně, taneční mistr nebo fotograf

Šest osobností letos obdrželo Ceny města Prostějova. Mezi oceněnými jsou střelkyně, taneční mistr, režisér, fotograf, úspěšný hokejista nebo bývalá ředitelka nemocnice. Město Prostějov uděluje své ceny již od roku 2005.

Jiří Šindler po ukončení studia na Vyšší průmyslové strojnické škole v Prostějově absolvoval Taneční konzervatoř v Olomouci. Od roku 1961 se věnoval taneční činnosti. Nejprve v tanečním kroužku v Plzni, poté byl dvanáct let uměleckým vedoucím kroužku společenských tanců při Závodním klubu Oděvního průmyslu Prostějov. Od roku 1972 působil několik let jako odborný pracovník pro taneční obory na Okresním kulturním středisku v Prostějově.

Od roku 1965 až do roku 2018 se aktivně věnoval pedagogické činnosti. Pořádal klasické a pokračovací kurzy společenského tance a založil také Taneční klub. Je držitelem bronzového, stříbrného a zlatého odznaku Svazu učitelů tance za práci s mládeží. V roce 2006 se stal doživotním čestným členem Svazu učitelů tance České republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Taneční klub Jiřího Šindlera | Zdroj Město Prostějov

Štítky úmrtí, Jiří Šindler, taneční mistr, Prostějov, tanec, Česko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku pětaosmdesáti let zemřel taneční mistr Jiří Šindler. Učily se u něho tisíce studentů a dospělých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.