Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Obyvatelé Prostějova se musí připravit na omezení veřejného osvětlení. Je drahá elektřina

Na omezení veřejného osvětlení se musí připravit obyvatelé Prostějova. Od listopadu radnice kvůli vysokým cenám elektrické energie vypne na místních a účelových komunikacích každé druhé svítidlo, lampy také budou zapnuty každý den o půl hodiny později a vypnuty o půl hodiny dříve.

Oblíbené veřejné kluziště bude letos v Prostějově fungovat pouze měsíc. Je drahá elektřina

Provoz oblíbeného veřejného kluziště v centru Prostějov letos radnice kvůli drahé elektřině zkrátí pouze na jeden měsíc. Radnice tvrdí, že jinak by si nákladný provoz nemohla dovolit. Například za jednorázový koncert Michala Davida těsně před...

"Upozorňujeme všechny uživatele pozemních komunikacích na území města Prostějova, zejména řidiče, cyklisty a chodce, aby přijatým úsporným opatřením v oblasti veřejného osvětlení přizpůsobili své chování při pohybu po těchto pozemních komunikacích," vyzvala na webu města referentka komunikace Anna Kajlíková. Radnice úsporná opatření zdůvodnila energetickou krizí a snahou řádně pečovat o obecní finanční prostředky.

Od listopadu v Prostějově nebude omezeno pouze osvětlení pozemních komunikací vlastněných Olomouckým krajem, přechodů pro chodce, ulic s úspornými LED lampami a míst, kde ponechání nynějšího režimu osvětlení doporučila městská policie.

Ve schváleném rozpočtu na letošní rok prostějovská radnice na veřejné osvětlení vyčlenila 22 milionů korun, později částku zvýšila na 25,7 milionu korun. V roce 2021 radnice za provoz veřejného osvětlení zaplatila 20,7 milionu korun. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky osvětlení, omezení, úspora, energie, cena, radnice, Prostějov, veřejné osvětlení, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Prostějova se musí připravit na omezení veřejného osvětlení. Je drahá elektřina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.