Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

VIDEO: Obtížný zásah hasičů ve Šternberku. V hořící garáži byly plynové lahve, jeden člověk se zranil

S plynovými lahvemi, svařovacími agregáty nebo acetylenovou soupravou se museli vyrovnat hasiči, kteří likvidovali požár garáže a dílny ve Šternberku. Na místě zasahovaly čtyři jednotky, jeden člověk byl zraněn. Škoda je půl milionu korun.

Noční útěk z domu: plameny pohltily střechu domu na Přerovsku

Půdní prostory rodinného domu v Oplocanech nedaleko Tovačova pohltily v pondělí nad ránem plameny, na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů. Obyvatelům domu se podařilo včas uniknout, škoda na stavení podle prvotních odhadů přesáhne jeden milion...

K požáru garáže a dílny ve Šternberku na Olomoucku hasiči vyjeli včera v podvečer. Zásah komplikovalo množství speciálního vybavení a nebezpečného materiálu uvnitř objektu u rodinného domu, kde byl i osobní automobil. 

"Čtyři jednotky lokalizovaly plameny C proudy, během hasebních prací ovšem musely vyhledat uvnitř garáže dva svařovací agregáty s plynovými láhvemi, acetylenovou soupravu a další speciální techniku a materiál. Vše během zásahu hasiči nalezli a ochladili, aby zamezili možnému výbuchu. Zároveň zabránili rozšíření požáru na obytnou část domu. Uchráněné hodnoty tak činí devět milionů korun," popsala nebezpečný zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Jednotky na místě až do noci rozebíraly střešní konstrukce, aby vyhledaly skrytá ohniska požáru a dohasily je. Hasiči využili také termokameru a celý prostor odvětrali přetlakovou ventilací. Na místě byl jeden člověk zraněný, hasiči mu poskytli první pomoc a předali ho do péče záchranářům.

"Příčinu požáru nyní objasňuje náš vyšetřovatel, který odhadnul škodu na půl milionu korun," podotkla mluvčí hasičů. Na místě zasahovaly profesionální hasiči ze stanice Šternberk a Uničov a jednotky dobrovolných hasičů z Bohuňovic a Babic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, garáž, dílna, plynové lahve, acetylen, agregát, zranění, hasiči, Šternberk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Obtížný zásah hasičů ve Šternberku. V hořící garáži byly plynové lahve, jeden člověk se zranil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.