Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Prezident povýšil dva hasiče z Olomouckého kraje do hodnosti brigádního generála

Prezident Miloš Zeman u příležitosti výročí vzniku Československého státu jmenoval na Pražském hradě do hodnosti brigádního generála ředitele krajských hasičů Karla Koláříka a náměstka generálního ředitele hasičů Petra Ošlejška.

Obrovský úspěch olomouckého hasiče. S reprezentací se probojoval do světové baseballové špičky

Na turnaj World Baseball Classic, kde hrají nejlepší mužstva světa, se nyní s reprezentací probojoval olomoucký hasič Martin Schneider. Příběh o tom, jak amatérští sportovci z malé evropské země porazili profesionální baseballisty, už obletěl...

"Jmenování do generálských hodností rozhodně není formalitou při příležitosti státního svátku. Je upřímným výrazem úcty a poděkováním hasičům za nesmírně obětavou službu občanům," uvedl prezident.

Karel Kolářík je u hasičů 33 let, od roku 2010 zastává funkci ředitele Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Svůj život zasvětil hasičské profesi a zasadil se o rozvoj požární ochrany, integrovaného záchranného systému, krizového řízení a ochrany obyvatelstva.

"V rámci Olomouckého kraje vytváří optimální podmínky pro činnosti celého integrovaného záchranného systému. Stejnou měrou usiluje o úzkou spolupráci s dobrovolnými hasiči i územní samosprávou," uvedla mluvčí generálního ředitelství hasičů Pavla Jakoubková.

Petr Ošlejšek působí u hasičského sboru 23 let, náměstkem v Praze je od loňského srpna, předtím dlouhé roky působil v Prostějově a na krajském ředitelství hasičů v Olomouci. Patří mezi zkušené manažery.

"Měl zásadní podíl na úspěšném zvládnutí uprchlické krize související s válečným konfliktem na Ukrajině," sdělila v tiskové zprávě mluvčí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky povýšení, brigádní generál, hasiči, prezident, Olomoucký kraj, Miloš Zeman, Československo, Pražský hrad, Hasičský záchranný sbor, Praha, Ukrajina, Olomouc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident povýšil dva hasiče z Olomouckého kraje do hodnosti brigádního generála  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.