Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zábřeh ještě letos otevře nový skatepark. Další města na severu kraje stavby plánují

Na mládež a milovníky skateboardu nebo freestylových koloběžek myslí města v severní části Olomouckého kraje. Zábřeh nyní dokončil moderní skatepark za 6,5 milionu korun, další města stavby plánují. Loni zprovoznilo skatepark město Jeseník.

Zatímco na Olomoucku a v celé jižní části Olomouckého kraje není možností, kde si zajezdit na skateboardu nebo na čím dál oblíbenějších freestyle koloběžkách, tak moc, sever kraje plánuje jeden moderní skatepark za druhým.

Loni se skatepark otevřel v Jeseníku, nyní jeho stavbu dokončil Zábřeh.     

"V lomu u Moravské Sázavy byly dokončeny práce na budování nového skateparku. Ten je kombinací streetové plazzy, která je okolo skateboardové mini rampy propojena se streetovou částí. Plocha obsahuje překážky splňující současný trend skateboardingu, slideboxy, raily, street plazza a členitý rádiusový bazén s různými zatáčkami a vyvýšeními," uvedla mluvčí radnice Lucie Mahdalová

Skatepark v první etáži lomu přišel na 6,5 milionu korun, areál doplnilo také nové sportoviště pro děti a mládež. "Přibližně do poloviny listopadu bude stavba uzavřena z důvodu zrání betonu. Poté bude areál otevřený veřejnosti," podotkla na webu města mluvčí.

Jeseník má nový skatepark. Kombinuje streetový park s moderní BMX dráhou

Skateboardistům, bikerům, milovníkům in-line bruslí nebo jezdcům na koloběžkách začal v Jeseníku dělat radost nový skatepark. Stavba vyšla zhruba na 7,3 milionu korun. Město ho dalo vybudovat v místní části v Bukovicích, nahradil areál v...

V loňském udělalo sportovcům radost také město Jeseník. Skateboardistům, bikerům, milovníkům in-line bruslí nebo jezdcům na koloběžkách začal sloužit nový skatepark na 7,3 milionu korun. Město ho vybudovalo v místní části v Bukovicích, park nahradil areál v Šumperské ulici, který byl již technicky zastaralý.

Streetová část je doplněna skatovými překážkami, jako jsou boxy a raily. "Jedná se o překážky z kovových trubek, které jsou typické pro tuto disciplínu," uvedla mluvčí radnice Lucie Musialová.

O novém skateparku se mluví také v Litovli a Mohelnici. V Litovli by měl rozšířit rekreační zónu u koupaliště, na hluk ze stávajícího parku si totiž stěžují obyvatelé sídliště Karla Sedláka. V Mohelnici jde o prostranství mezi ulicemi Zámecká a 1. máje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky skatepark, otevření, stavba, plán, mládež, Zábřeh, Mohelnice, Litovel, Jeseník, Olomoucký kraj, Moravská Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábřeh ještě letos otevře nový skatepark. Další města na severu kraje stavby plánují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.