Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

VIDEO: Do Olomouce dorazila vánoční jedle z Hluboček. Ještě nemá jméno a rozsvítí se příští neděli

Na Horní náměstí do Olomouce dnes doputoval vánoční strom. Čtyřicetiletá jedle z Hluboček stále čeká na svoje jméno, návrhy radnice očekává ještě zítra. Rozsvícení vánočního stromu se uskuteční příští neděli.

Dopravní podnik již chystá vánoční tramvaje. Do ulic Olomouce vyjedou příští neděli

Olomoucký dopravní podnik se již pustil do zdobení vánočních tramvají. Cestující se mohou těšit na sváteční vůz T3, na který jsou zvyklí už od roku 2018, do ulic však vyrazí i souprava vozů EVO, ta ve vánoční podobě poprvé vyjela v minulém roce.

"Olomouc i letos pokračuje v tradici a vybírá vánoční strom z nabídek od občanů, kteří vzrostlé jehličnany potřebují z důvodu bezpečnosti pokácet, ale rádi by, aby zkrášlily vánoční Olomouc. Letos jsme vybrali na Horní náměstí čtyřicetiletou jedli z Hluboček, která rostla na hranici pozemků a majitelé se už obávali o bezpečnost svých domů," uvedla mluvčí magistrátu Radka Štedrá.

Jedli specializovaná firma pokácela dnes ráno. Nadměrný náklad o délce 22 metrů a šířce 6 a výšce 4,5 metru putoval z Hluboček přes Mrsklesy, Přáslavice a ulice Lipenskou, Tovární, Velkomoravskou, Brněnskou, Wolkerovu, Havlíčkovou a Pavelčákovou až na Horní náměstí, kde strom pracovníci firmy postavili a zabezpečili. V příštích dnech odstartuje zdobení, vánoční strom se na Horním náměstí slavnostně rozsvítí v neděli 20. listopadu. 

O tom, jaký bude mít strom jméno, mohou rozhodnou již posedmnácté zejména děti v anketě, která končí zítra, v pondělí 14. listopadu.

"Zapojit se může veřejnost, děti i školy. Návrhy na pojmenování, a to výtvarně zpracované, je třeba posílat na adresu magistrátu nebo osobně doručit na podatelnu radnice," podotkla mluvčí radnice. Podrobnosti jsou zde.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky Vánoce, strom, instalace, náměstí, anketa, jméno, Olomouc, Hlubočky, jedle, vánoční stromek, Mrsklesy, Přáslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Do Olomouce dorazila vánoční jedle z Hluboček. Ještě nemá jméno a rozsvítí se příští neděli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.