Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

V Prostějově opět budí pozornost křivý vánoční stromeček. Už je to tradice, smějí se lidé

Vánoční stromeček na náměstí v Prostějově stojí podobně jako loni opět nakřivo. Ve městě se z toho pomalu stává tradice, posmívají se obyvatelé. Ani v životě není všechno stoprocentní, každý má dostat šanci, reaguje radnice.

V Prostějově budí pozornost křivý vánoční strom. Radnice to bere s nadhledem

Na náměstí v Prostějově v těchto dnech budí pozornost a často i posměch křivý vánoční strom. Dvanáctimetrový smrk je při pohledu z jedné strany notně nakloněný a zdá se, že se musí každou chvíli skácet. Radnice tuto skutečnost bere s nadhledem.

Stříbrný smrk letos na náměstí do Prostějova doputoval z nedalekých Vrahovic v pondělí. "Strážníci dohlédli na usazení stromu na jeho obvyklé místo a zabezpečovali veřejné prostranství, aby nebyla ohrožena bezpečnost procházejících osob," uvedl Petr Zapletal z Městské police Prostějov.

Ačkoliv se technici snažili, úplně rovně se jim vánoční stromek ani letos usadit nepodařilo. Na sociálních sítích to již vzbudilo náležitý posměch.  

"Stojím rovně, či ne, toť otázka. Za mě rovnej není, je krásnej, to uznávám, ale zasloužil by si více ozdob a hlavně rovně. Nepožili pánové něco před usazováním vánočního stromečku? To zas bude mít Prostějov ostudu," vtipkovala například Verča Jordová.

Rychle se přidávaly další desítky diskutujících. "Já bych to tak neřešila, je krásný, i když trochu nakloněný. No a co, mě se líbí i tak. A jak jsem si všimla, už je to u nás taková tradice," narážela zase Jiřina Gattoni na loňský rok, kdy vánoční strom na náměstí v Prostějově stál rovněž nakřivo.

Náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS) odpovědná za kulturu si z toho těžkou hlavu nedělá. "Vánoční stromeček se mi líbí. Ani v životě nebývá vše stoprocentní a krásné, každý má dostat šanci. To, že stromeček není zcela rovně rostlý, mu neubírá na sympatičnosti," komentoval s úsměvem a nadhledem celou situaci náměstkyně.

Rozsvícení vánočního stromu radnice plánuje na tento pátek v 17 hodin, doplní ho vystoupení pěveckého sboru prostějovské základní umělecké školy.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Verča Jordova, Město Prostějov

Štítky vánoční strom, křivý, reakce, výsměch, náměstí, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Prostějově opět budí pozornost křivý vánoční stromeček. Už je to tradice, smějí se lidé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.