Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

FOTOGALERIE: Vánoční trhy v Olomouci zvou i na procházku po vyhlídkových místech

Hned trojitý pohled z výšky na adventně nazdobené centrum Olomouce nabízí vycházková trasa po vánočních trzích v hanácké metropoli. Návštěvníci trhů se mohou vydat na vyvýšenou terasu přímo u orloje a stromu, či se svézt na vyhlídkovém kole. Netradiční pohledy poskytují i adventní prohlídky radnice s výstupem na věž.

„Pro letošní rok jsme dali jsme tři výškové body vánočních trhů, ze kterých mají návštěvníci nejlepší rozhled nejen na historické centrum Olomouce,“ říká Monika Řehulková ze společnosti Kulturní Olomouc, která trhy v krajském městě zajišťuje.

 

Nejnižší je vyhlídková terasa na Horním náměstí. Nachází se přímo mezi stromečkem a sloupem Nejsvětější Trojice. Návštěvníci s kelímky punče a mobilními telefony ji s oblibou využívají jako fotokoutek. „Je strategicky umístěná tak, aby nabízela ideální fotografické působiště. Lidé se mohou vyfotit se stromem i s radnicí nebo s osvětleným barokním sloupem,“ podotkla Monika Řehulková.

Adventní prohlídky radnice
Termíny: čtvrtek a pátek 15:00 a 17:00, sobota 11:00, 15:00 a 17:00, neděle 11:00 a 15:00
Online rezervace: olomouc.reenio.cz, poslední prohlídky čtvrtek 22. 12. 2022

Výrazně výše se dostanou zájemci při výstupu na věž nedávno zrekonstruované radnice. „Zájem je opravdu obrovský. Nejde jen o výstup na věž, ale i o adventní prohlídku celé radnice. Tato možnost je vždy od čtvrtku do neděle až do 22. prosince, kdy bude poslední prohlídka,“ specifikuje Petra Fedele z Informačního centra Olomouc.

Prohlídky mají kapacitu až čtyřicet osob, v sobotu jsou k dispozici tři termíny a ve zbylé dny dva. „Nejoblíbenější jsou prohlídky v 17 hodin, kdy je možné vidět město a vánoční trhy ve tmě. Turisté i místní si mohou své místo rezervovat online v pohodlí domova, nebo mohou zavítat přímo do  informačního centra a zakoupit si vstupenku za 100 korun,“ doplnila Petra Fedele.

ANKETA: V kraji se rozzářily vánoční stromy. Kde mají ten nejhezčí?

První adventní neděle přinesla hned v několika městech Olomouckého kraje slavnostní chvíli v podobě rozsvícení vánočních stromů na náměstích. Kde se podařilo získat nejpěknější strom a nejlépe vyladit světelnou dekoraci? Hlasovat můžete na konci...

Vánoční trhy se letos rozkládají opět na Horním i Dolním náměstí a také na tržnici, kde se nachází poslední z vyhlídek. V jejím okolí je v průběhu týdne zatím nejméně rušno, větší zájem návštěvníků evidují stánkaři na náměstích blíže radnici. „Naše olomoucké bílé kolo na tržnici nabízí další nádherný výhled. Má třiatřicet metrů a je z něj vidět na okolí vánočních trhů a tržiště a také na osvětlenou obchodní galerii Šantovka,“ poznamenala závěrem mluvčí společnosti Kulturní Olomouc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Vánoce, vánoční trhy, vánoční strom, trhy, tradice, advent, vyhlídky, vyhlídkové kolo, prohlídka radnice, radniční věž, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Vánoční trhy v Olomouci zvou i na procházku po vyhlídkových místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.