Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Nehlídanou pračku pohltily plameny. Škoda se vyšplhala na tři čtvrtě milionu

Jedna profesionální a dvě dobrovolné hasičské jednotky zasahovaly ve čtvrtek u požáru bytu. Příčinou požáru byla podle vyšetřovatele závada na elektroinstalaci pračky. Nejedná se o ojedinělý případ. Hasiči vyjíždějí k požárům spotřebičů v Olomouckém kraji až pětadvacetkrát ročně.

Hasiči dorazili na místo požáru i s výškovou technikou. Jednalo se totiž o byt ve třetím patře. Obyvatel bytu se snažil zvládnout plameny pomocí hasícího přístroje. Hasiči následně požár lokalizovali a zlikvidovali. "Také díky šetrnému přístupu a využití termokamery dokázali hasiči zabránit větším škodám. Ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami využili přetlakovou ventilaci k odvětrání objektu," uvedla v tiskové zprávě mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážová.

Hasičský záchranný sbor rozdával medaile. Ocenil i dva chlapce za záchranu života

Příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzali ve středu Medaile Za Zásluhy. Oceněno bylo více než 40 hasičů. Uděleno bylo také sedm Medailí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Dvě z nich chlapcům, kteří na konci...

Škoda byla vyčíslena na 750 tisíc korun. K rozšíření požáru na celou pračku a další vybavení bytu došlo však podle hasičů kvůli nepřítomnosti obyvatele bytu, který by jinak odhalil problém dřív. Hasiči tak doporučují, aby lidé nenechávali zapnuté spotřebiče bez dozoru. K podobným případů požárů spotřebičů vyjíždějí hasiči v Olomouckém kraji v průměru pětadvacetkrát ročně a škody se pohybují v milionech korun. 

Hasiči tak doporučují, aby se lidé při instalaci spotřebičů spoléhali na odbornou firmu či prověřené pracovníky. "Dále doporučujeme dodržovat návody k daným spotřebičům, při odjezdu na delší dobu vytáhnout ze zásuvky spotřebiče, u kterých je to možné a uzavřít přívody vody a plynu a zakoupit si domů požární hlásič a hasicí přístroj," doplnila Balážová. Samozřejmostí je potom včasné kontaktování profesionálních hasičů.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, požár, pračka, Olomouc, prevence, spotřebiče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehlídanou pračku pohltily plameny. Škoda se vyšplhala na tři čtvrtě milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.