Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Olomoucká zoo láká návštěvníky na Vánoční program. Zavítat tam můžete i během Štědrého dne

Zdobení stromu pro zvířata, pohádková zoo i Vánoční prohlídky s průvodcem. To chystá olomoucká zoo na druhou polovinu prosince. Návštěvníci mohou i během Vánoc pozorovat 16 mláďať kaloně rodriguezského, kterých se letos na Svatém Kopečku narodilo nejvíce za 23 let.

Sváteční otevírací doba pokladen Zoo Olomouc
24. 12. 9:00 – 14:00
25. – 30. 12. 9:00 – 18:00
31. 12. 9:00 – 14:00
1. 1. 9:00 – 18:00
Areál je potřeba opustit do 2 hodin po uzavření pokladen.

Olomoucká zoo bude vánočně dekorovaná od 16. prosince. V sobotu 17. se mohou návštěvníci podílet na výzdobě vánočního stromu pro zvířata. „Místo baněk jsou na něm jablka, lojové koule, šišky obalené v semínkách a jiné dobroty coby potrava pro ptáky, veverky a další volně žijící zvířata,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská.

„Pokud budete na Štědrý den posláni pro kapra, nebo na procházku, zavítejte do olomoucké zoo. Tam totiž dostanete dárek v předstihu, který vám, věříme, udělá radost už během dne,“ doplnila Gronská. Mezi Štědrým dnem a Novým rokem budou také v zoo čekat české pohádky, koledy a jiná sváteční výzdoba.

Zoo Olomouc organizuje také večerní vánoční prohlídky s průvodcem. Ty se konají od 25. prosince do 30. prosince a také na Nový rok. „Komentované prohlídky jsou odměnou pro ty, kteří vydrží až do odpoledne. Průvodce vychází z dětského hřiště v areálu v 16:00 a 18:00. Na prohlídku není nutná rezervace,“ dodala Gronská.

Kaloní rodina se v Zoo Olomouc úspěšně rozrůstá. Nejmladší mládě se jmenuje Valdemar

Už o jedenáct mláďat tento rok rozrostla populace kaloňů zlatých v zoologické zahradě na Svatém Kopečku. Nejmladší potomek kaloní rodiny dostal jméno Valdemar. Zoo Olomouc letos otevřela nový pavilon, který obývají nejen tito noční živočichové....

Mezi hlavní lákadla by mohla patřit i mláďata kaloně rodriguezského. Návštěvníci mohou v Pavilonu netopýrů vidět celkem šestnáct letos narozených mláďat různého věku. Jde o historicky nejvyšší počet za třiadvacet let existence speciálního pavilonu s obráceným denním a nočním režimem v zoologické zahradě na Svatém Kopečku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo Olomouc, kaloň, Vánoce, prohlídky, Vánoční program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká zoo láká návštěvníky na Vánoční program. Zavítat tam můžete i během Štědrého dne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.