Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Lyžaři vyrazili do Jeseníků a Hrubé Vody. Na Dolní Moravě se zranila čtrnáctiletá snowboardistka

Stovky lyžařů vyrazily o víkendu do Jeseníků a do Hrubé Vody na Olomoucku. Poprvé také musela zasahovat horská služba. Na Dolní Moravě skončila v nemocnici po srážce s lyžařem čtrnáctiletá snowboardistka.

FOTOGALERIE: V Branné si desítky lyžařů užívaly prvního sněhu a slunce. Lyžovalo se i v Karlově a Hrubé Vodě

V Branné v Jeseníkách si o víkendu desítky lyžařů užívaly prvního sněhu. Provoz středisko zahájilo jako první v Olomouckém kraji již v pátek, v neděli se milovníci sněhu mohli radovat z prázdné sjezdovky, nad kterou občas vykouklo i slunce.

Mladá snowboardistka se srazila s lyžařem v sobotu na modré sjezdovce na Dolní Moravě. "Výzva nám přišla kolem 10 dopoledne z aplikace Záchranka. Zatímco lyžař byl po srážce jen lehce otřesen, snowboardistka měla zhmožděnou krční páteř a podezření na otřes mozku. Na místě jsme ji zběžně vyšetřili, nasadili krční límec a ve vakuové matraci transportovali za čtyřkolkou ze sjezdovky," popsal první zákrok sezony záchranář Horské služby Miroslav Černý.

Do střediska mezitím přijela sanitka Zdravotnické záchranné služby z Červené Vody. Lékaři zraněnou ženu opět pečlivě vyšetřili, poskytli jí základní pomoc a odvezli do nemocnice v Ústí nad Orlicí.

Víkend vylákal na hory stovky lyžařů a běžkařů. V provozu byly stopy okolo Ovčárny a lanovky nebo vleky jezdily v Karlově a Branné v Jeseníkách a v Hrubé Vodě na Olomoucku. 

"Podmínky jsou dobré, je asi minus sedm stupňů, napadl poprašek, na svahu je asi 40 centimetrů sněhu. V sobotu tady bylo asi 400 lidí, dnes o něco méně. Od pondělí budeme zasněžovat, v provozu budeme už každý den," uvedl provozovatel střediska Branná Rostislav Procházka

Například areál v Kopřivné zahájí sezonu v pátek 16. prosince večerním lyžováním. Na sezonu se chystá i středisko na Červenohorském sedle nebo v Koutech nad Desnou.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba ČR, Petr Holcner

Štítky lyžování, zranění, horská služba, podmínky, návštěvnost, Jeseníky, Hrubá Voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaři vyrazili do Jeseníků a Hrubé Vody. Na Dolní Moravě se zranila čtrnáctiletá snowboardistka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.