Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na Libavé dnes skončilo první kolo výcviku ukrajinských vojáků. Vrací se do války proti ruskému agresorovi

Z Libavé na Olomoucku dnes odjela první skupina ukrajinských vojáků, která zde byla na výcviku u české armády. V pěti čtyřtýdenních turnusech se ve vojenském výcvikovém prostoru bude cvičit až čtyři tisíce ukrajinských vojáků. Výcvik se týká mechanizovaných jednotek i speciálních profesí.

Ukrajinští vojáci trénují na mrazivé Libavé. Po cvičení jedou hned na frontu, konstatovala armáda

Už přibližně dva týdny probíhá cvičení ukrajinských vojáků ve Vojenském výcvikovém prostoru Libavá na Olomoucku. Podle zástupců armády dosahují motivovaní bojovníci z Ukrajiny kvalitních výsledků. Po dokončení výcvikového turnusu by měli...

"Z Libavé dnes ráno odjela první rotace ukrajinských vojáků. Ukrajince jsme trénovali, aby byli schopni samostatně vést bojové operace a efektivně bránit své území a suverenitu. Je to celoevropské úsilí pod hlavičkou asistenční mise EU. Děláme to taky pro naši obranu," uvedla dnes Armáda ČR na sociálních sítích. 

Ukrajinci mají podle zástupců armády obrovskou motivaci a po ukončení výcviku ihned zamíří na frontu. Představitelé armády zdůraznili, že Čechům nikdo nemusí vysvětlovat, co je ruská invaze. „Naše pomoc je morálně správná, pomáhá naší vlastní bezpečnosti, obraně hodnot a mezinárodního řádu. Snižuje kapacitu přímé vojenské hrozby, kterou je Rusko,“ řekl náčelník generálního štábu Karel Řehka.

"Byly to silné emoce nás několika nevojáků při loučení, když nám došlo, že zatímco my budeme slavit Vánoce, tito lidé budou bojovat proti ruským barbarským okupantům, bránit svou vlast i naši zemi a umírat," glosoval to na Twitteru hejtman Josef Suchánek (PirSTAN), který se rozloučení s ukrajinskými vojáky spolu s ministryní obrany a vedením armády zúčastnil.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Armáda ČR

Štítky Ukrajina, výcvik, vojáci, vojenský prostor, armáda, Libavá, agrese, Rusko, Putin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Libavé dnes skončilo první kolo výcviku ukrajinských vojáků. Vrací se do války proti ruskému agresorovi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.