Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

PŘEHLED: Otevírací doba obchodů a lékáren během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme

Podle zákona o prodejních dobách nesmí velké obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních během vánočních svátků prodávat. Výjimkou je dopoledne na Štědrý den. Jak budou mít jednotlivé obchody otevřeno do konce roku a do kterých lékáren si budeme moci zajít pro léky?

Olomoucký kraj zajistil lékárenskou pohotovost tak, že o svátcích bude v každém okrese v provozu alespoň jedna lékárna. "Také o vánočních svátcích se samozřejmě může stát, že budou lidé potřebovat různé léky. Po dohodě s lékárenskou komorou zůstanou vybrané provozovny o svátcích otevřené," uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák (ODS).

Na Štědrý den si zájemci potřebné medikamenty mohou vyzvednout v non stop výdejně fakultní nemocnice. Na Boží hod a na Štěpána bude navíc od 9 do 13 hodin otevřena jedna lékárna v každém okrese. Stejně tomu bude i na Nový rok.

Na lékárenskou pohotovost přispěje Olomoucký kraj, seznam otevřených lékáren je na webu kraje.

Od zítřka začnou v Olomouci platit kvůli Vánocům a prázdninám změny v MHD. Provoz bude omezen

Od zítřka až do pondělí 2. ledna se cestující v Olomouci musí kvůli vánočním svátkům, vánočním prázdninám a upraveným otevíracím dobám nákupních center připravit na omezený provozu zdejší městské hromadné dopravy.

Pokud jde o obchodní řetězce, Albert na Štědrý den zavře všechny své obchody v 11:45. Od té doby bude mít zavřeno až do úterý 27. prosince. Výjimku mohou tvořit pouze menší obchody tohoto řetězce, které mohou mít otevřeno i na první a druhý svátek. Stejná otevírací doba platí i pro obchodní řetězce Globus a Kaufland.  

Už v 11:30 zavře 24. prosince obchodní řetězce Lidl. Tesco bude mít otevřeno jen do 11:00. Obchodní domy společnosti Billa a Penny Market na Štědrý den neotevřou vůbec. I u těchto obchodů platí, že opět otevřou až v úterý 27. prosince po skončení vánočních svátků.  

Stejná pravidla platí i pro takzvané hobby markety a obchody s nábytkem. Například Baumax, Hornbach nebo Obi na Štědrý den zavřou přesně v pravé poledne. Obchodní domy IKEA pak neotevřou vůbec.  

Samostatným tématem je obchodní řetězec Makro, na který se nevztahuje zákon o prodejní době během svátků. Na Štědrý den bude mít otevřeno do 11:30. První vánoční svátek bude zavřeno. Na druhý svátek už bude obchod fungovat od 8:00 do 18:00.

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky vánoční, svátky, Vánoce, otevírací, doba, obchody, ČR, Billa, Penny Market, Kaufland, Tesco, Štědrý den, čas, přehled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Otevírací doba obchodů a lékáren během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.