Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na Štědrý den hasiči likvidovali požár kuchyně v Tučíně. V Drahotuších auto narazilo do domu

Téměř dvě desítky výjezdů měli na Štědrý den hasiči v Olomouckém kraji. Likvidovali například požár kuchyně v Tučíně na Přerovsku, v Přerově zase hořel odpad v průjezdu a v Mohelnici trafostanice. Hasiči zasahovali také u několika nehod.

Kraj zlobí obleva. Hasiči odstraňují stromy a větve ze silnic a rampouchy ze střech

Více než dvacetkrát museli v noci na dnešek a ráno zasahovat hasiči v Olomouckém kraji. Přišla obleva, chodce ohrožují rampouchy a sněhové převisy na střechách, dopravu na několika místech komplikovaly popadané stromy a větve.

"V Tučíně na Přerovsku zahořela kuchyň v rodinném domku. Obyvatelům se požár z větší části podařilo uhasit, dohašení a kontrolu zde poté řešili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči z Radslavic, Tučína a Přerova. Náročnější zásah měli hasiči v Mohelnici po zahoření trafostanice, sloupu a okolní technologie. K likvidaci bylo nutné využít několika speciálních hasících přístrojů," popsal sváteční den mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

K dalšímu požáru vyjížděli hasiči přímo do Přerova. V ulici Husova hořel odpad v průjezdu, kouř se dostal až do chodeb k bytům, nikdo se však kouře nenadýchal. 

V Olomouckém kraji se stalo také několik nehod. V Tovačově auto narazilo do sloupu a v Drahotuších do domu. Ke zraněným musel přiletět vrtulník. "Hasiči asistovali několika posádkám ZZS včetně letecké záchranné služby. V Moravském Berouně zase pomáhali na silnici polskému kamionu v kopcích a zatáčkách, kde  je běžně komunikace zafoukaná a nesjízdná," uvedl Hošák. 

Hasiči také pomáhali s otevřením bytu a například se zajištěním přistání vrtulníku v Bouzově. "Počtem a pestrostí zásahů se Štědrý nijak neodlišoval od běžných všedních dnů," dodal mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky hasiči, Štědrý den, požár, nehody, zásahy, Tučín, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Štědrý den hasiči likvidovali požár kuchyně v Tučíně. V Drahotuších auto narazilo do domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.