Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přerovská galerie Pasáž bude dočasně uzavřena. Kvůli opravě budovy pro magistrát

Kvůli opravě administrativní budovy na hlavním náměstí v Přerově, ve které má vzniknout nové sídlo magistrátu, bude zhruba tři roky mimo provoz výstavní síň Pasáž v Kratochvílově ulici. V prostorách galerie budou pracovat úředníci, kteří se sem přestěhují z opravované budovy.

V prostorách galerie Pasáž bude provizorně sídlit odbor zajišťující dopravní agendu, evidenci vozidel, vydávání občanských průkazů, cestovních pasů a řidičských průkazů. Na novém působišti má dočasně pracovat dvacítka úředníků. Kdy budou do Pasáže přemístěni, nebylo ještě rozhodnuto. V galerii budou ještě provedeny menší stavební úpravy. "Je nutné dočasně přemístit úředníky a galerie Pasáž je snad jako jediný z městského majetku vyhovující. Galerie se po rekonstrukci opět vrátí do svých původních prostor," uvedl přerovský primátor Petr Vrána (ANO). Po skončení rekonstrukce by galerie měla opět sloužit pro pořádání výstav.

Podle tajemníka magistrátu Petra Mlčocha jiné vhodné prostory v centru Přerova nejsou. "Velmi nás mrzí, že bude na skoro tři roky přerušena činnost galerie v Pasáži. Nicméně zastupitelstvo rozhodlo o koupi a rekonstrukci domu na náměstí T.G. Masaryka. A po dobu, kdy budou probíhat stavební práce, musí magistrát zajistit fungování agend, které tam dosud jsou. A na to potřebujeme bezbariérovou budovu," podotkl.

Chlad ve třídách a výuka ve svetrech a bundách? Šíření paniky, odmítá Přerov dotaz zastupitele z SPD

Na problém s nízkými teplotami ve školách upozornil opoziční zastupitel za SPD v Přerově Dan Chromec, podle vedení radnice i vzdělávacích institucí se tvrzení nezakládá na pravdě. K obdobné situaci docházelo podle Chromce také na Střední...

Podle ředitele Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslava Macíčka se v dramaturgickém plánu i nadále počítá s pořádáním akcí, na jejichž organizaci se spolupodílela výstavní síň Pasáž. Patří mezi ně například Evropský den hudby, Velikonoční zastávky, LandArt či Přerovské dvorky. "Finanční prostředky na uskutečnění těchto akcí máme v rozpočtu a nebudou nijak kráceny," dodal Macíček.

Pětipodlažní administrativní budova na náměstí T.G. Masaryka číslo 16, která kvůli svému vzhledu budí negativní emoce, nahradila v roce 1969 v historickém centru Přerova starou zástavbu. Zastupitelé loni rozhodli, že za 37,7 milionu korun budovu koupí, aby do ní mohli přemístit magistrátní úředníky. Město zároveň chystá její rekonstrukci do přívětivější podoby. Do opravené budovy se poté přemístí zhruba 160 magistrátních úředníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kis-prerov.cz

Štítky galerie, Pasáž, uzavření, oprava, budova, magistrát, kultura, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská galerie Pasáž bude dočasně uzavřena. Kvůli opravě budovy pro magistrát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.