Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Sobota 25. května 2024  |  Svátek má Viola
Bez reklam

Stánek s punčem na vánočních trzích v Olomouci vydělal na charitu 1,6 milionu

Rekordních 1,6 milionu korun vydělal stánek s punčem a řemeslnými výrobky, který na vánočních trzích v Olomouce postavili dobrovolníci ze spolku Dobré místo pro život. Peníze rozdělili organizacím, které se starají například o mentálně postižené děti, staré a nemocné lidi nebo o nevidomé a slabozraké.

Stánek byl v centru Olomouce zhruba měsíc a za tu dobu v něm lidé utratili více než dva miliony korun. "Po odečtení nákladů na punče a energie jsem odeslala na účty přes 1,6 milionu korun," potvrdila Věra Zukalová ze spolku Dobré místo pro život. Z výtěžku byly podpořeny například děti z olomouckého dětského domova, zařízení rané péče, děti s nemocí motýlích křídel, lidé s Alzheimerovou chorobou, klienti hospiců, pěstounské rodiny, handicapovaní sportovci, nevidomí i neslyšící lidé či autisté.

Výtěžek je nejvyšší za více než deset let trvání této charitativní akce. V předchozích dvou letech ji nepříznivě ovlivnila preventivní opatření v souvislosti s pandemií koronaviru. Předloni stánek Dobrého místa pro život fungoval pouze několik dní, jelikož vánoční trhy byly nařízením vlády zrušeny.

Role obsluhy ve stánku s punčem a různým sortimentem se v předchozích letech postupně zhostili například olomoučtí hasiči, fotbalisté, herci Moravského divadla Olomouc i Divadla na Šantovce. Akce se zúčastnili také házenkáři, pracovníci olomouckého studia Českého rozhlasu, televize ZZIP a členové hudební skupiny Mňága a Žďorp.

Světlo a teplo pro Ukrajinu: Z Olomouce vyjel kamion se stovkami elektrocentrál a další pomocí

Veřejná sbírka nazvaná Světlo a teplo pro Ukrajinu umožnila v prosinci vyslání dvou kamionů s humanitární pomocí do válkou sužované země. Druhý z nákladů vyrazil do ukrajinského města Kolomyja na konci týdne, zahrnuje 230 elektrocentrál různých...

Punč prodávali i zástupci několika firem z Olomouce a okolí. "Každá z nich má okruh svých příznivců, partnerů či zákazníků a daří se jim je spojit v obří sílu napěchovanou právě do jednoho prodejního dne," podotkla Zukalová.

Charitativní stánek na vánočních trzích je jedinou akcí, kdy spolek Dobré místo pro život posílá peníze přímo na účty organizací. Spolek se podle Zukalové zaměřuje spíš na podporu konkrétních projektů. Dobré místo pro život je organizace dobrovolníků, kteří svůj volný čas věnují sociálně znevýhodněným skupinám v Olomouci. Dobrovolníci pro spolek pracují bez nároku na odměnu.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Dobré místo pro život

Štítky stánek, punč, charita, Dobré místo pro život, sociální, Vánoce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánek s punčem na vánočních trzích v Olomouci vydělal na charitu 1,6 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.