Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Tři králové prošli Olomoucí. Kostýmy oblékli hejtman, primátor a generální vikář olomoucké arcidiecéze

Tři králové dnes prošli Olomoucí. Kostýmy tradičně oblékli hejtman, primátor a také pomocný biskup a generální vikář olomoucké arcidiecéze. Smysl Tříkrálové sbírky je od počátku stále stejný, získat finanční prostředky na pomoc lidem v nouzi.

Olomoucká arcidiecéze se připravuje na Tříkrálovou sbírku. Potrvá do poloviny ledna

V olomoucké arcidiecézi vrcholí přípravy na tradiční Tříkrálovou sbírku. Dobrovolníci pečetí poslední kasičky a chystají sbírkový materiál. Slavnostní požehnání koledníkům proběhne v pátek v katedrále svatého Václava. Tříkrálová sbírka potrvá od...

Na koních od olomoucké katedrály se ráno v kostýmech vydali hejtman Josef Suchánek (PirSTAN), primátor Miroslav Žbánek (ANO) a pomocný biskup a generální vikář olomoucké arcidiecéze Josef Nuzík.

Zastavili se poklonit narozenému králi v jeslích v katedrále svatého Václava, poté průvod vyrazil na rektorát Univerzity Palackého a dále k radnici, do sídla hasičského záchranného sboru, policie a nakonec k budově olomouckého hejtmanství. 

"Tříkrálová sbírka se zrodila v olomoucké arcidiecézi a je nejrozsáhlejší dobrovolnickou akcí v České republice. Je to symbol dobré vůle a ochoty pomáhat. I letos se proto rád zapojím jako koledník," sdělil v tiskové zprávě například primátor Olomouce.

V letošním roce Charita Olomouc podpoří z Tříkrálové sbírky vybudování čtyř malometrážních bytů a chráněných dílen, středisko Samaritán a rozvoj domácí hospicové péče na Olomoucku.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB Hejtman Josef Suchánek

Štítky tři králové, sbírka, hejtman, primátor, biskup, generální vikář, koleda, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři králové prošli Olomoucí. Kostýmy oblékli hejtman, primátor a generální vikář olomoucké arcidiecéze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.