Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Na polích u šternberské nemocnice mají vzniknout desítky rodinných domů. Město jedná s investorem

Rozlehlé městské pozemky nedaleko nového akvaparku se zřejmě podaří Šternberku prodat developerovi, který lokalitu promění na prostor určený k výstavbě rodinných domů. Podle šternberského starosty město jedná v souvislosti s parcelami o výměře takřka tří hektarů s firmou z regionu.

Šternberská zbrojovka vyrábí prioritně pro Ukrajinu. Premiér Fiala napsal věnování na kanón tanku

Tanky Tomáš, samohybná houfnice Dana M2, raketomety či bojová vozidla pěchoty. Řadu rozličných kusů bojové techniky dodává šternberský podnik Excalibur Army na Ukrajinu, kde probíhá od loňského února válečný konflikt. Na prohlídku závodu zavítal...

 

Pozemek o rozloze 9600 metrů čtverečných chtěla šternberská radnice prodat už na začátku minulého roku, odpovídající nabídka ale nakonec nepřišla. Záměr prodeje poté město rozšířilo o ještě další část parcely vzdálené jen několik desítek metrů, ovšem s výměrou dvou hektarů. Obě pole se mají i dle územního plánu proměnit v plochu k bydlení v rodinných domech. 

Oproti předchozímu případu se cena za metr čtverečný snížila na 600 korun. „Předmětné části pozemků jsou nabízeny k prodeji zájemcům za předpokladu, že uchazeč vybuduje a převede do vlastnictví města nezbytnou dopravní a technickou infrastrukturu dle definovaných požadavků,“ uvedl šternberský městský úřad při vyhlášení nabídky. Náklady na doprovodné investice se budou podle starosty Stanislava Orsága (ODS) pohybovat v řádech desítek milionů korun. Zájem má nyní firma z Olomouce.

„Byla podána nabídka na odkoupení pozemků. Řešíme nějaké další smluvní podmínky. Všechny požadavky splnili. Předpokládám, že v následujících týdnech či měsících nabídka půjde do rady města a následně zastupitelstva a schválí se prodej. Cena je stanovená, firma nabídla ještě o něco vyšší,“ poznamenal starosta.

Podle územního plánu mohou v lokalitě vzniknout pouze rodinné domy. „Bude záležet na rozparcelování, mohlo by jich být přibližně čtyřicet či padesát. Trh poptávky po bydlení bohužel nyní klesá. Uvidíme, jak se bude projekt dál vyvíjet. Investor, který kupuje pozemky v lokalitě Nad nemocnicí, je poměrně zkušený realitní obchodník a myslím, že má záležitost do budoucna propočítanou,“ míní šternberský starosta.

S ohledem na minimální nabídkovou cenu by do šternberského rozpočtu mělo za pozemky zamířit nejméně 18 milionů korun. Investor pak bude muset dobudovat doprovodnou infrastrukturu jako komunikace, kanalizace, odvodnění dešťových srážek, osvětlení a podobně. Podle starosty Orsága je pak na novém majiteli lokality, zda v místě vybuduje domky podle společného projektu nebo rozprodá jednotlivé parcely připravené pro stavbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Šternberk

Štítky Bydlení, nemovitosti, pozemky, domy, investice, Šternberk, prodej pozemků, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na polích u šternberské nemocnice mají vzniknout desítky rodinných domů. Město jedná s investorem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.