Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přerov opravil patnáct vybydlených bytů, získal na to dotaci. Nabídne je uprchlíkům z Ukrajiny

Patnáct městských bytů nabídne město Přerov válečným uprchlíkům z Ukrajiny. Na rekonstrukci vybydlených obydlí město získalo dotace, investice byla zhruba 15 milionů korun. O přidělování bytů uprchlíkům se postará krizové centrum Olomouckého kraje.

Šternberská zbrojovka vyrábí prioritně pro Ukrajinu. Premiér Fiala napsal věnování na kanón tanku

Tanky Tomáš, samohybná houfnice Dana M2, raketomety či bojová vozidla pěchoty. Řadu rozličných kusů bojové techniky dodává šternberský podnik Excalibur Army na Ukrajinu, kde probíhá od loňského února válečný konflikt. Na prohlídku závodu zavítal...

"Město se přihlásilo do dotačního programu a opravilo patnáct bytů v našem vlastnictví. Šlo o byty, které do té doby byly neobyvatelné. V současné době probíhá vybavení těchto bytů tak, aby k poslednímu lednu byly zapsány do registru. Ten zápis je podmínkou pro užívání těchto bytů v souvislosti s ubytováním ukrajinských obyvatel," sdělil náměstek primátora Přerova Miloslav Dohnal (ODS).

O přidělení bytů se postará centrum pro uprchlíky Olomouckého kraje, které má o situaci běženců nejlepší přehled. "Udržitelnost projektu je pět let, po této době, pokud nebudou dále využívány ke stávajícím účelům, budou byty nabídnuty občanům našeho města," dodal náměstek. Šlo o byty všech velikostí v ulici Generála Štefánika, na náměstí Františka Rasche a v Jižní čtvrti. Město muselo byty vyklidit, opravovalo elektroinstalace, koupelny, topení, rozvody, podlahy a zajistilo například vymalování.

Radnice na rekonstrukci bytů využila dotací ministerstva pro místní rozvoj na podporu bydlení v programu Ukrajina - rozšíření ubytovacích kapacit. Podmínkou bylo vytipovat byty, které jsou neobyvatelné.

Náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO) na tiskové konferenci dodal, že v Přerově nyní žije 1121 Ukrajinců, kteří uprchli před ruskou agresí. Město jim již dřív nabídlo Hotel Zimní stadion s kapacitou čtyř desítek míst. Ubytovna je v současné době plná.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mesec.cz

Štítky byty, opravy, dotace, uprchlíci, Ukrajina, agrese, Rusko, Putin, radnice, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bedřich Tesárek

zázrak , a naši občané a daňoví poplatníci si můžou vzít třeba " levnou hypotéku na 30 let " jdu blejt

Neděle, 15. ledna 2023, 14:09Odpovědět

Blanka Košeljová

Do té doby byly neopravitelné? A najednou to jde? Asi zázrak! Doufám, že ve městě nejsou čeští lidé, kteří mají bytovou nouzi a pro ně nikdo zázrak nevykonal.

Neděle, 15. ledna 2023, 13:43Odpovědět

Přerov opravil patnáct vybydlených bytů, získal na to dotaci. Nabídne je uprchlíkům z Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.