Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Loni výrazně klesl počet mrtvých na silnicích. Letos má Olomoucký kraj už tři úmrtí

I když se na silnicích v Olomouckém kraji stalo v loňské roce více nehod než předloni, počet mrtvých se snížil na třetinu. Loni při haváriích zemřelo 12 lidí, předloni 42. Za prvních devatenáct dní letošního roku ovšem na silnících v Olomouckém kraji vyhasly už tři životy.

K dopravní nehodě s tragickými následky vyjížděli policisté ve čtvrtek ráno na okraj Uničova. Srážku s nákladním autem nepřežil dvaaosmdesátiletý řidič vozu Škoda Fabia. V Olomouckém kraji jde již o třetí nehodu se smrtelným zraněním za...

Poslední tragická nehoda se stala včera, kdy dvaaosmdesátiletý řidič nedal v Uničově přednost náklaďáku a při srážce zemřel. Den předtím šedesátiletý řidič dodávky u Černotína na Přerovsku nezvládl zatáčku, narazil do kamionu a rovněž nehodu nepřežil. O víkendu v noci pak nezvládl Škodu Octavia u Olšan na Prostějovsku dvaatřicetiletý řidič. Auto vyletělo ze silnice a narazilo do dvou stromů. Mladý muž srážku nepřežil.

"Přestože jsme v Olomouckém kraji v uplynulém roce zaznamenali zvýšený počet dopravních nehod, a to o devět procent, dosáhli jsme výrazného snížení počtu usmrcených osob. V roce 2021 jich na silnicích zemřelo 42 a v loňském roce jen 12.  V rámci krajů se jedná se o nejnižší počet usmrcených osob v České republice," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Posledních pár dní však nadějný vývoj zastavilo. "V Uničově šlo už o třetí smrtelné zranění při dopravní nehodě od začátku roku," povzdechl si mluvčí policie.

Celkem dopravní policisté v Olomouckém kraji v loňském roce vyšetřovali 5820 dopravních nehod, což je zhruba o 500 více než v přecházejícím roce. Při nehodách zemřelo sedm řidičů, dva chodci a tři cyklisté. Těžce zraněných osob bylo 69 a lehce zraněných 1270.

"Stejně jako v předešlém roce byl nejkritičtějším dnem v týdnu pátek, kdy se přihodilo 947 dopravních nehod. Naopak nejpříznivější byla neděle. Stejně jako v uplynulých letech stojí za hlavními příčinami dopravních nehod nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě," dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Olomoucký kraj, silnice, havárie, dopravní nehoda, Uničov, okres Přerov, Černotín, Škoda Octavia, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni výrazně klesl počet mrtvých na silnicích. Letos má Olomoucký kraj už tři úmrtí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.