Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Přebalit nebo nakrmit ve městě. Kraj zakládá síť Family Pointů

Pro rodiče, kteří potřebují během dne své dítě mimo domov přebalit, nakrmit nebo si jen odpočinout, mohou od prvního února využívat Family Point. Slavnostní otevření proběhlo v rodinném centru OLIVY v Olomouci. Krom provozovatelů se ho zúčastnili i zástupci kraje, města a brněnského centra pro rodinu a sociální péči.

V Olomouckém kraji od začátku roku platí nová Koncepce rodinné politiky. Ta by měla podle hejtmana Josefa Suchánka (STAN) podporovat opatření zaměřující se na rodiny a měla by podmínky pro ně zlepšovat a zpřístupňovat.

Olomoucký Family Point se nachází na ulici 8. května. Po celou dobu otevření ve všedních dnech – od 10 do 13 hodin, by měla být k dispozici pracovnice. Prostory budou k využití zdarma. Kraj plánuje otevřít Family pointy i v dalších městech a místech, kde by měly být bezkontaktní, ale se zachováním zázemí pro péči o dítě nebo odpočinek.

ANKETA: Podívejte se, jaké potraviny meziročně nejvíce zdražily. Vejce i cukr stojí dvojnásobek

Potraviny v akcích v lednu meziročně zdražily v průměru o 37 procent. Vyplývá to z analýzy akčních letáků sedmi obchodních řetězců společnosti Česká distribuční. Porovnávala ceny 12 vybraných potravin a piva. Nejvíc od ledna loňského roku...

„Záměrem Olomouckého kraje je, aby Family Pointy působily i v dalších částech kraje, například při městských či obecních úřadech, v knihovnách, nemocnicích, centrech volného času či na nádražích,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL).

Výhledově tak ve městech po celém kraji vznikne dalších deset poboček. „Součástí centra v krajském města bude také pestrá nabídka volnočasových aktivit a poskytování potřebných informací souvisejících s fungováním rodiny,“ uvedla tisková mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Olomoucký kraj, family point, rodiny, koncepce rodinné politiky, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přebalit nebo nakrmit ve městě. Kraj zakládá síť Family Pointů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.