Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Jeseníky i níže položená střediska nabízejí skvělé lyžařské podmínky. Návštěvnost je vysoká

Jeseníky a také lyžařská střediska na Olomoucku a Prostějovsku mají skvělé lyžařské podmínky. Všechny areály jsou v provozu, na své si přijdou i běžkaři. Upravené tratě jsou nejen v Jeseníkách, ale i na Drahanské vrchovině. V Jeseníkách se nyní snížil lavinový stupeň z třetího na druhý.

"V Jeseníkách máme nyní slunečné počasí, na hřebenech však fouká silnější vítr. Je minus osm stupňů, sněhu máme ve 1300 metrech nad mořem kolem 80 centimetrů," řekl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek. Dosavadní počasí přispělo i ke snížení lavinového stupně. "Co se týče lavinového území, tak sníh je poměrně stabilní, vrstvy jsou spojené, nějaké velké nebezpečí tam nehrozí. Tím pádem jsme snížili lavinový stupeň na číslo dva," doplnil Hejtmánek.

Skvělé lyžařské podmínky hlásí například na Červenohorském sedle. "Máme na sjezdovkách kolem 60 až 80 centimetrů sněhu, většina sněhu je přírodního. Jedeme komplet celé středisko, v provozu jsou všechny vleky, lanovky a sjezdovky. Podmínky jsou tento týden excelentní, máme sluníčko, lehce fouká. Počasí má být ustálené, pominout by měly ale ty největší mrazy, nicméně nahoře se budou teploty stále držet kolem nuly," řekl vedoucí střediska Martin Dubský. Doplnil, že návštěvnost střediska je výborná, a to i přes týden. "Je na úrovni období z prázdnin minulých let, a to jak v hotelu, tak v areálu," doplnil.

I Jeseníky mají mrazivou výstavu. Kopřivnou zdobí ledové sochy zvířat

Už třetí přehlídku ledových soch připravili řezbáři a sochaři pro lyžařský areál v Kopřivné. I tentokrát je hlavním motivem fauna, návštěvníci si tak mohou prohlédnout z ledu a sněhu vyrobeného velblouda, medvěda či pandu. Nechybí ani zvířata z...

Ideální podmínky panují i ve skiareálu Kraličák. "Máme metr sněhu, podmínky jsou nádherné, dokonalé. Ve středu jsme měli 10 tisíc průjezdů areálem, na obou stranách střediska se lyžuje. Začínají se již projevovat jarní prázdniny, byť ještě nezačaly ty pro nás hlavní destinace, jako je Brno," řekla za areál Vladimíra Mrázová. Kromě lyžování středisko tuto sobotu chystá i první ročník Svážení dřeva na saních a masopustní sáňkování, které odkazuje na tradici, která byla pro muže na Staroměstsku v zimě obživou až do 50. let 20. století. Průvod začíná v 10:00 na vrcholu kopce Štvanice, kam všechny účastníky masopustního sáňkování vyveze zdarma lanovka ze Stříbrnic, doplnila Vladimíra Mrázová.

Panující zimní počasí výrazně pomáhá i níže položeným areálům. Například ve ski areálu Hlubočky u Olomouce hlásili již na začátku tohoto týdne ideální podmínky pro lyžování a snowboarding. Podle provozovatele se ve středisku již podařilo zprovoznit i novou část sjezdovky, na kterou lyžaře vyveze prodloužená poma. Zasněžené svahy mají k dispozici i lyžaři v Kladkách na Prostějovsku nebo v Hrubé Vodě, i tam jsou areály v provozu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Resort Hrubá Voda

Štítky lyžování, hory, podmínky, Jeseníky, okres Prostějov, Olomoucký kraj, Drahanská vrchovina, sjezdovka, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeseníky i níže položená střediska nabízejí skvělé lyžařské podmínky. Návštěvnost je vysoká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.