Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na hory vyrazily davy lyžařů. Přibylo také úrazů, nešlo však o nic dramatického

Velkou návštěvnost měla lyžařská střediska v Olomouckém kraji, také ubytovací kapacity jsou plné díky jarním prázdninám. Vzhledem k vyšší návštěvnosti bylo i více úrazů, nestalo se však nic dramatického. V Jeseníkách dále platí druhý lavinový stupeň.

"Víkend byl standardní. Jsou prázdniny, takže vzhledem k návštěvnosti a vyšší koncentraci lidí na sjezdovkách bylo více úrazů. Nestala se však žádná těžká zranění," uvedl dispečer Horské služby. V Jeseníkách je ve 1300 metrech nad mořem zhruba 80 centimetrů sněhu. Na závětrných lavinových svazích je sněhu více, místy více než dva metry.

Do středisek dorazila o víkendu řada lyžařů. "Jsme spokojení, lyžařů bylo dost, v sobotu bylo krásně, v neděli bylo už trošku tepleji a zataženo. Obleva je jen mírná, nic hrozného, sněhu je dostatek. Je vidět, že jsou jarní prázdniny, i přes týden je větší obsazenost. Zájem je i o lyžařské školy," řekl zástupce lyžařského střediska v Branné na Šumpersku Rostislav Procházka.

Lyžovalo se také ve Ski Aréně Karlov. "V týdnu to byla nádherná zimní pohádka, slunečno, mrazivo. Teď na víkend se počasí trošku pokazilo, teploty se pohybovaly kolem nuly, nebo lehce nad nulou. V žádném případě to ale lyžování neohrozí, zásoby sněhu jsou velké. Dá se také velmi dobře běžkovat i v nižších partiích, na začátku zimy to bylo tak, že běžkaři museli do vyšších nadmořských výšek," uvedl mluvčí arény Boris Keka.

Unikát v Kopřivné. Lyžaři už nebudou potřebovat čip ani kartu, stačí jim mobilní telefon

Lyžaři ve středisku Kopřivná v Malé Morávce v Jeseníkách už nebudou potřebovat plastový skipas nebo čip a nebudou už ani muset čekat ve frontách nebo platit zálohy za kartu. Resort spustil unikátní odbavovací systém, nyní stačí akorát...

Ubytovací kapacity v lokalitě jsou podle něj téměř vyprodané. "Jsou jarní prázdniny, částečně se pořád ještě překrývají lyžařské kurzy, sezona je dobrá, doufáme, že po tom nešťastném začátku bude dlouhá," uvedl Keka. Vytížené jsou také půjčovny lyžařského vybavení a lyžařské školy. "Volné termíny ještě ale jsou," uvedl Keka.

Sněhové podmínky jsou dobré i v níže položených areálech. Lyžuje se například v Hlubočkách a Hrubé Vodě na Olomoucku a v Kladkách na Prostějovsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB X-Park Františkov

Štítky sníh, návštěvnost, rekreace, počasí, hory, lyžař, jarní prázdniny, Olomoucký kraj, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hory vyrazily davy lyžařů. Přibylo také úrazů, nešlo však o nic dramatického  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.