Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Stavbu roku mohou letos vybírat také obyvatelé Olomouckého kraje. Soutěž má desáté narozeniny

V soutěži Stavba roku Olomouckého kraje, která má v letošním roce desáté narozeniny, budou moci hlasovat i lidé. Většinu vítězů vybírá odborná porota, kromě toho však pořadatelé nově zařadili také Cenu laické veřejnosti. Hlasovat lze až do konce března na stránkách soutěže.

Kraj zná Stavbu roku 2020. Nejlepší rekonstrukce se povedla na Helfštýně

Olomoucký kraj vyhlásil Stavby roku 2020. V kategorii objektů určených k bydlení zvítězil projekt Vila Park z Olomouce, nejzdařilejší rekonstrukcí je oprava hradu Helfštýn, kterou hejtmanství finančně podpořilo. Cenu získala například i...

"V Olomouckém kraji vznikla spousta nových a krásných staveb, které si ocenění určitě zaslouží. Svědčí to mimo jiné o tom, že máme v našem regionu mnoho šikovných firem, řemeslníků a projektantů," láká k účasti v soutěži hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Lidé mohou hlasovat prostřednictvím webu cenykraje.cz. V každé kategorii mohou zvolit jednu stavbu, cenu laické veřejnosti získá ta, která dostane nejvíce hlasů. Na výběr je celkem z pěti kategorií, kde jsou například dopravní stavby, objekty určené k bydlení nebo úspěšné rekonstrukce. Lidé mohou dát hlas třeba opraveným církevním památkám, rekonstruované školce, rozhlednám, cyklostezce nebo nové tramvajové trati. Celkem jsou v soutěži desítky možností.

Soutěž podle tiskové zprávy zajišťuje Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a společností Omnis Olomouc. Hlasování pro Cenu laické veřejnosti končí 31. března.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky soutěž, narozeniny, obyvatelé, hlasování, Olomoucký kraj, Stavba roku, Josef Suchánek, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbu roku mohou letos vybírat také obyvatelé Olomouckého kraje. Soutěž má desáté narozeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.