Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnes zemřela dlouholetá politička a bývalá náměstkyně primátora Prostějova Ivana Hemerková

Prostějov se loučí s dlouholetou komunální političkou a bývalou náměstkyní primátora Prostějova Ivanou Hemerkovou, která dnes zemřela ve věku pětašedesát let. Hemerková nedávno ze zdravotních důvodů rezignovala na místo v zastupitelstvu.

Dlouholetá prostějovská zastupitelka, radní města a někdejší náměstkyně primátora, pedagožka a exředitelka střední zdravotnické školy Ivana Hemerková bude mít pohřeb příští pátek na městském hřbitově v Prostějově. Zemřela po těžké nemoci.

"Tato smutná zpráva nás všechny velmi zasáhla. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme hlubokou soustrast a soucítíme s nimi," uvedl primátor Prostějova František Jura (ANO).

Hemerková nedávno ze zdravotních důvodů rezignovala na místo v prostějovském městském zastupitelstvu. Do komunální politiky se dostala za ODS už v roce 2002, působila v zastupitelstvu a v radě města. Ve volbách v roce 2014 kandidovala za politického hnutí Pévéčko a na jedno volební období se stala náměstkyní primátora.

Pozůstalým už vyjadřují soustrast desítky lidí, kteří na Hemerkovou vzpomínají jako na usměvavou ženu se srdcem na pravém místě. "Je mi to moc líto. Budu na ni vždy ráda vzpomínat, za sebe i za pěvecký sbor Proměny," napsala například na sociálních sítích Lenka Copková.

Soustrast vyjádřili i její studenti, lidé, které na radnici oddávala, nebo i senátorka za Prostějovsko Jitka Chalánková (NK). "Upřímnou soustrast. Paní Hemerkové jsem si velmi vážila. V roce 2016 nás s manželem oddávala a krásně a lidsky k nám hovořila. Nikdy na ni nezapomenu," svěřila se například Ivana Lišková.

"Byla jste nejlepší učitelka na zdravce, vždy na vás budu vzpomínat v dobrém," dodal jeden ze studentů.

V roce 2022 nás opustili dva populární přerovští zpěváci, taneční mistr, bývalý starosta, ale i oblíbený farář

Období konce roku je o oslavách, předsevzetích a o setkání s přáteli a nejbližšími, ale také o vzpomínaní na ty, kteří nás opustili. V Olomouckém kraji v letošním roce odešla řada významných a populárních osobností úzce spjatých s regionem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pevecko.cz

Štítky Ivana Hemerková, smrt, nemoc, pohřeb, Prostějov, primátor, František Jura, ANO 2011, Jitka Chalánková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Ondra

Moc je mě to líto, s Ivou jsem seděl v lavici na základce na Rejskové Zš, ....

Sobota, 25. března 2023, 23:34Odpovědět

Dnes zemřela dlouholetá politička a bývalá náměstkyně primátora Prostějova Ivana Hemerková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.