Počasí dnes3 °C, zítra2 °C
Čtvrtek 21. listopadu 2024  |  Svátek má Albert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Barová kultura v Olomouci je na dobré úrovni, říká šéfbarman Patrik Sikora

PR článek

Pokud se budete procházet o olomoucké třídě Svobody, neměli byste minout podnik s názvem Café New One. Místní šéfbarman se jmenuje Patrik Sikora a v současné době se zapojil do prestižní barmanské soutěže Manifest Contest. Ta spojuje přední mixologisty s celé republiky a v rámci jejího konání barmani připravují své originální koktejly ze superpremiového likéru Jägermeister Manifest. Zastavte se za Patrikem na drink, určitě nebudete litovat. Zde přinášíme krátký rozhovor.

Jak hodnotíš olomouckou barovou kulturu? Liší se v něčem od zbytku ČR?
Neřekl bych, že se Olomouc v něčem liší od dalších českých a moravských měst. Podle mého je naše barová kultura na dobré úrovni. Máme tu vyhlášenou ulici Uhelná, které se také říká malá Stodolní.

Na co bys hosty k vám do baru pozval? Čím je vaše nabídka unikátní?
Na dobré pití a taky na dobré jídlo, jsme totiž italská restaurace s barem. Naše drinky jsou inspirované italskými městy.

Které tři vlastnosti nebo dovednosti podle tebe dělají dobrého barmana?
Komunikace, pečlivost a kreativita.

Co cenného ses za barem naučil a těžíš z toho dodnes?
Naučil jsem se pořádku, systematické práci a rozdělení úkonů.

Jaké netradiční zdroje inspirace používáš?
Nemyslím, že bych využíval nějaké netradiční zdroje. Mou inspirací je hlavně Instagram.

Co nejzábavnějšího jsi za barem zažil?
Když dívka začala dělat striptýz a musím přiznat, že to nebylo vůbec pěkný.

A co bys označil za svůj nejintenzivnější barový zážitek?
Budu se opakovat, bylo to to s tou dívkou.

Bez čeho se za barem rozhodně neobejdeš?
Bez šejkru a hadru.

A co ti tam naopak připadá úplně zbytečné?
Asi nic, všechno má svůj význam a účel.

Která z pěti základních chutí je ti nejbližší?
Sladká.

Co tě napadne, když se řekne Manifest?
Kardamom a Jägermeister.

A jak bys stručně formuloval svůj barmanský manifest?
Z čistoty vycházejí dobré věci.

Manifest je to nejlepší z Wolfenbüttelu. První superprémiový Jägermeister, který představuje zcela novou kategorii luxusních lihovin. Definovaný intenzivní chutí tří nejdražších bylin světa. Šafránu, kardamomu a vanilky. Zrající také v malých sudech z německého dubu. Posílený dvaapůlkrát větším objemem bylinné směsi oproti základnímu spiritusu. Pětkrát macerovaný, hluboce dřevitý a dokonale hořký meisterštyk německé preciznosti s typickými tóny stařených rumů. Objevuj Manifest zralosti a intenzivní chuti.

Autorem rozhovoru je atbars.com.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Café New One, Olomouc, Patrik Sikora, Manifest Contest, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barová kultura v Olomouci je na dobré úrovni, říká šéfbarman Patrik Sikora  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.