Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Centrum Olomouce obsadí tvarůžkový festival. Zajímavé recepty představí Roman Paulus

Milovníci dobrého jídla se mají na co těšit. V sobotu a neděli ovládne Horní i Dolní náměstí v Olomouci tvarůžkový festival. Na šestém ročníku se představí více než padesát prodejců gastronomických specialit a regionálních produktů.

"Na náměstí bude opět kralovat i Tvarůžkový obchůdek s originálními suvenýry jako jsou tvarůžkové pralinky, trička, propisky, pohlednice či butony," láká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu olomouckého magistrátu Karin Vykydalová. Kompletní program festivalu je na webu.

Na obou náměstích bude od 10 do 18 hodin připravený kulturní program. Na Horním náměstí návštěvníky čeká cooking show, zajímavé recepty s tvarůžky budou prezentovat gastronomický mág Roman Paulus a herečka Sandra Pogodová. Kromě toho vystoupí cimbálové muziky, v sobotu v podvečer se lidé mohou těšit na olomouckou hudebnici a zpěvačku Natálii Tichánkovou s kapelou 4GOOD, v neděli pak kromě vaření na pódiu a cimbálové kapely vystoupí i Mňága a Žďorp.

Na Dolním náměstí bude program pro rodiny s dětmi například představení divadla Tramtarie, vystoupení Hudebně dramatického studia, kouzelnická show, Pianothéka Sandry a Richarada Pogodových či show Šaška Vikyho. V rámci sobotního programu vystoupí i dětská hvězda Matěj Plšek s kapelou, vítěz soutěže Hlas Česka. Na náměstí se mohou děti těšit i na dílničky, pískování nebo malování na obličej.

Humor se nemění. Fenomén rozzuřené manželky s válečkem na nudle byl, je a bude, říká kreslíř Jan Tatarka

Není to tak dlouho, kdy Michael Palin z legendární britské komediální skupiny Monty Python pronesl, že Čechy považuje za nejvtipnější národ na světě. Že jsme nejspíš národ vtipálků, potvrzuje také fakt, že svého času vycházel legendární časopis...

Na své si přijdou i cyklisté. V sobotu se pojede Tvarůžková cyklojízda. Trasa povede z Loštic, tradičního místa jejich výroby, do Olomouce. "Pro zájemce bude do Loštic vypraven z Olomouce i cyklobus. Partnery cyklojízdy jsou A.W. Loštice, Olomoučtí kolaři, Klub českých turistů. Pro zúčastněné je nutné se registrovat a zaplatit registrační poplatek," objasnila vedoucí Informačního centra Olomouc Jitka Lučanová.

Dopravní podnik kvůli festivalu v sobotu a neděli posílí provoz MHD. 

"Posílena bude tramvajová linka číslo 2, na kterou budou oba dny od devíti hodin ráno nasazeny spřažené soupravy. Linka jezdí na trase Neředín – Palackého – Nám. Republiky – Hlavní nádraží a zpět. Dojde i ke kapacitnímu posílení autobusové linky 16, kde budou v sobotu a neděli od devíti hodin dopoledne poslány do provozu kloubové autobusy. Linka se pohybuje na trase Nové Sady – Zikova – Povel, škola – Tržnice – Náměstí Hrdinů – Svornosti – Jílová – Karafiátová – Profesora Fuky," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Ohodnoť článek

Foto Město Olomouc/Daniel Schulz

Štítky festival, tvarůžky, Olomouc, Roman Paulus, hudební skupina, Loštice, recept, Sandra Pogodová, YouTube, Mňága a Žďorp, Klub českých turistů, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Centrum Olomouce obsadí tvarůžkový festival. Zajímavé recepty představí Roman Paulus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.