Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prostějov chce podpořit místní seniory a podnikatele. Radní schválili lokální měnu

Prostějovští radní minulý týden schválili projekt Corrency. Jde o systém podpory občanů nad 65 let a místních obchodníků. Město tak chce bojovat proti inflaci a podpořit ekonomiku a obyvatele, které ohrožuje nárůst cen.

Do projektu se od 2. května budou moci hlásit pouze občané Prostějova, kterým je více než 65 let a žijí v jednočlenné domácnosti. „Z rozpočtu města jsme vyčlenili částku pět milionů korun, které budou po přihlášení občanů do systému rozděleny tak, že každý bude mít možnost získat hodnotu dvakrát 500 Correntů, což je ekvivalnet dvakrát 500 korun českých,“ vysvětlil prostějovský primátor František Jura (ANO).

Senioři budou potom pomocí Correntů moci zaplatit až 50 % částky u obchodníků, kteří se do projektu přihlásí. Zbylou polovinu pak doplatí vlastními prostředky. „V následujících týdnech budeme oslovovat občany, aby se seznámili se systémem, mohli se do něj řádně zaregistrovat a věděli, jak ho využívat,“ doplnil primátor.

Město v současnosti také jedná s prostějovskými obchodníky, aby se do projektu zapojili. Konkrétně půjde o malé a střední podniky s provozovnou na území města. Občané i obchodníci se budou moci do projektu registrovat od začátku května až do konce června. Druhou skupinou obyvatel, kterou bude město chtít podpořit budou děti mladší 15 let.

Pošta v Plumlovské ulici v Prostějově možná ještě dostane šanci. Na úkor pošty v Čechovicích

Prostějovský primátor František Jura (ANO) jednal s oblastním ředitelem České pošty Pavlem Smyčkem o pobočce pošty v Plumlovské ulici. Město má zájem pobočku zachovat a zástupce firmy s návrhem předběžně souhlasí. Definitivní rozhodnutí je na...

„Díky Corrency je možné vzít veřejnou podporu a přímo skrze občany ji přinášet k podnikatelům a organizacím,“ uvedl CEO společnosti Corrency Petr Stuchlík. Největší výhodou celého systému je podle něj jednoduchost celého systému, díky které se podpora dostane k prostějovským podnikatelům levně a rychle. „Především tím ale do podpory od města zapojujete přímo občany, kteří se mohou rozhodnout, koho darem podpoří,“ uzavřel Stuchlík.

Prostějov není jediným městem, které se pro tento projekt rozhodlo. Projekt Corrency proběhl či probíhá například v Kyjově, na Praze 14 nebo ve Slezské Ostravě. Všechny další informace se mohou občané dozvědět na webových stránkách prostějovského projektu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Turistický portál města Prostějova

Štítky Prostějov, Corrency, podpora, senioři, podnikatelé, lokální měna, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chce podpořit místní seniory a podnikatele. Radní schválili lokální měnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.