Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pošta v Plumlovské ulici v Prostějově možná ještě dostane šanci. Na úkor pošty v Čechovicích

Prostějovský primátor František Jura (ANO) jednal s oblastním ředitelem České pošty Pavlem Smyčkem o pobočce pošty v Plumlovské ulici. Město má zájem pobočku zachovat a zástupce firmy s návrhem předběžně souhlasí. Definitivní rozhodnutí je na centrálním vedení České pošty.

Zachování pobočky v Plumlovské má ale háček. Pokud by zůstala v provozu, Česká pošta chce zrušit pobočku v Čechovicích. S tím ale radnice nesouhlasí. „Zrušení pobočky v Čechovicích pro nás není řešení. Tamní občané mají stejné právo na služby jako všichni ostatní. Proto jsme České poště nabídli zachování pobočky v Čechovicích v režimu Partner,“ uvedl v tiskové zprávě prostějovský primátor František Jura.

Pobočku na Plumlovské ulici by tak mohla dále provozovat Česká pošta a pobočku v Čechovicích by převzalo město. Budova patří prostějovské samosprávě a provoz by vyžadoval jednoho zaměstnance v rozsahu zhruba dvacet hodin týdně. „Zřejmě bychom se nevyhnuli nákladům souvisejícím se zapojením tohoto pracoviště do systému pošty. Pokud by to bylo podmínkou pro udržení pobočky, jsme připraveni to udělat,“ doplnil Jura.

Je to nejlépe dostupná pošta v centru Olomouce. Lidé nesouhlasí s uzavřením pobočky na Horním náměstí

Česká pošta ruší po celé republice své pobočky. Jen v Olomouci ukončí v červenci provoz polovina poboček. Mezi nimi je i pošta v centru města na Horním náměstí. S tím lidé nesouhlasí a vedení města chce o pobočce jednat.

Pošty na Plumlovské ulici a v Čechovicích ale nejsou jedinými pobočkami, které mají od července skončit. Podnik plánuje zavřít také pobočky na Sladkovského a Dolní ulici a ve Vrahovicích. Město podle primátora udělá pro zachování poštovních služeb v Prostějově maximum. „Pokud nalezneme adekvátní odezvu u vedení České pošty, věřím, že se nám dopady původního negativního scénáře podaří výrazně zmírnit,“ uzavřel Jura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Statutární město Prostějov

Štítky Prostějov, pošta, Plumlovská, Čechovice, Česká pošta, primátor, pobočka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta na Plumlovské ulici v Prostějově možná ještě dostane šanci. Primátor jednal s vedením podniku  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.